Lite nytt



BREAK
Hann med en snabb sväng på stan tidigare i veckan, så en ny pastelltröja har flyttat in på klädstången.
Just nu känner jag att det är dags för en paus från bloggen, vi hörs lite längre fram!

LiU


MÅN- ONS
De tre senaste dagarna har jag och 3 klasskompisar besökt Linköpings universitet för att se hur livet som student är. Schemat har varit fullspäckat med massor information om utbildningar (framför allt olika civilingenjörsutbildningar), utlandsstudier, besök på företag, sittning och massor mer. Har inte haft en sekund över till något annat, men det har varit sjukt roligt. Ser verkligen fram emot att börja studera efter gymnasiet sen!

Marie Antoinette


IN VOGUE
Hur fin är inte Kate Moss som Marie Antoinette? Älskar den högra bilden!

Stripes


NYTT LINNE
Kan inte få nog utav svartvita toppar, så som randiga. Köpte den här i Nkpg!

På fossingarna


ÄNTLIGEN
Luftade loafersen för första gången utan strumpbyxor i nu i helgen!

Je voudrais


ZARA
Så många gånger jag önskat att Zara fanns i Linköping, men inser mer och mer att det är tur (för min plånboks skull alltså) att den inte gör det. Klickade mig in på första kategorin och hittade 3 sådana där perfekta skjortor på direkten. Kollade inte mer än så, om jag känner mig själv rätt hade jag bara råkat göra en liten beställning isåfall..

Bräch-e


BREGJE HEINEN
Såg ut som 20+ ute, så jag slängde på mig bikinin och planerade att lägga mig ute i solen. Insåg att det fortfarande var lite för kallt för det, så tog med mig senaste Styleby och solisarna ut till solstolen någon timme istället. Såg en fin bikini från Lanvin, prislappen på 5800 kändes dock inte lika fin. Men lite ögongodis skadar ju aldrig!

Sunshine


PICKNICK 
Igår efter skolan cyklade jag och Hanna ner till ICA och köpte jordgubbar, sen hem för att hämta picknickgrejer och sist ner till 7/11 för att prova på ytterligare en ny B&J's (dubbla tummar upp för Core dough-ble whammy). Cyklade en bit till och slog oss ner i gräset några timmar. Hur mysigt som helst, kändes som sommar!

I midjan


NEW IN
Nytt bälte, som blev mitt igår!

Detaljer & dagens




IGÅR
Så här såg jag ut igår. Åkte in till stan med pappsen efter skolan och gick en sväng på stan. Hade egentligen tänkt köpa en jacka, men rätt färg hade inte kommit in än.. Blev en liten annan grej istället. På kvällen hämtade vi upp min storasyster som har kommit hem igen och stannar minst en vecka!! Gissa om jag är glad?

Ittala



INREDNING
Tro det eller ej, jag är faktiskt inte den som är jätteintresserad utav inredning. Eller jo, delvis. Tycker att det är roligt att bläddra igenom inredningstidningar och blir inspirerad av hur andra har det i hemmet och så vidare. Dessutom älskar jag att plocka i rummet och ändra småsaker hela tiden, men jag brukar oftast inte lägga pengar på just inredning (mest eftersom jag fortfarande bor hemma och inte vet hur jag vill ha det i min blivande lägenhet längre fram). En Ittalaskål är däremot något jag velat ha en längre tid och kommer vilja ha när jag flyttat hemifrån likaså. Har hela tiden saknats något på min hylla, men inte nu längre.

Virkad spets


TUMMEN UPP ELLER NER
Ny klänning, beige och virkad. Kom dock på att jag ju har min vinröda (SE HÄR) när jag kom hem från stan. Så blev lite tveksam om den ska behållas eller inte, eftersom de är ganska lika. Känns som den här är på gränsen till för söt också, men kan inte riktigt bestämma mig..

Juni, juli, augusti


SOL
Bjuder på en bild från i somras och undrar om inte tiden kan springa iväg lite lite fortare. Nu måste jag rusa för att inte missa bussen som går typ väldigt snart..

Önskelista


TRE NYA
Jag har aldrig haft något specifikt klädesplagg jag är svag för, men har på senaste tiden märkt att det är något speciellt med väskor (läs påsväskor). Har svårt att låta bli att köpa en ny om jag hittar en jag gillar extra mycket. Något annat jag är svag för just till våren är monokroma outifts. Har inte någon i garderoben, men den på bilden vore den ultimata. T-shirten måste bli min, om inte båda delarna.
Alltihop från H&M trend, 999:- / 399:- / 349:-

Dagens


TISDAG

Dubbelt


GUL MINT
Blev ett fjärde och femte linne utav samma modell som tidigare. Lagom transparenta och härliga färger till våren!

Pastell


MÅNDAG
Dagens detaljer. Fick bli ett linne under tröjan ändå, föredrar hellre påklätt framför för avklätt. Får vänta till sommaren innan enbart en bandeau åker på. Tog även mitt silvriga halsband från Paris, har använt det lite för sällan så tyckte att det var dags.

News


ACCESSOARER
Stela smycken? Ja tack! Armbanden får mig att tänka på Proenza Schoulers alla möjliga färgstarka varianter (som jag tjatat om lite för mycket). Dessa finns på Monki och kostar inte ens en hundralapp. Halsbandet är det jag själv är mest sugen på, men har inte sett det i butik. Finns på hemsidan HÄR för tre femtiolappar.

Peak Performance


FÄRG
Säg hej till min nya skidjacka! Kanske lite förvånande att den är rosa, men tyckte faktiskt inte att det gjorde något alls (det finns ju alltid undantag). Eftersom mina skidor och pjäxor är vita och skid-byxorna, glasögonen och stavarna är svarta tyckte jag att det behövdes lite färg. Ser redan fram emot nästa skidresa så jag får användning för den!

Dagens


LÖRDAG
Snoozade lite för länge imorse så första bästa fick åka på! Använde min clutch för första gången, precis lagom stor för en dag på stan. Hittade såå mycket fint och blandat smått & gott fick följa med hem. Är extra glad över en ny skidjacka, som jag var i behov av redan innan Italien. Lovar att visa den i nästa inlägg!

Ben & Jerry's



FREDAG
Vad har man fredagar till om inte fredagsmys? Träffade min saknade Agnes, köpte nya b&j's the vermonster (tummen ner enligt mig, alldeles för sötsliskig), kollade på början av en Wallander men fastnade framför BB istället och pratade & skrattade såklart en massa. Hade en helbra kväll och om lite mindre än 8 timmar ringer alarmet för en Norrköpingstripp med mamma & mormor!

Ladurée + Stockholm


DAGENS BÄSTA
Ni har väl inte missat att Ladurée öppnar upp i Stockholm? Åh, underbart! Finns verkligen inget café som kan mäta sig med Ladurée. Macaronsen är de bästa, utan tvekan. Jag har själv bara smakat pistage, coconut och caramel, så ser fram emot att kunna prova resten utan att behöva ta flyget till Paris!

I frysen


TIPS & TRIX
Min knallröda tröja brukar vilja ludda av sig på allt som kommer i närheten, vilket är lite jobbigt. Läste att det skulle bli bättre om tröjan lades i frysen några timmar, så provade det hela över natten och det funkade! Hur bra som helst, man brukar ju inte gå runt med en klädroller i väskan varje dag. Linnet är min favorit bland mönstrade överdelar, men tyckte att det var för brett över axlarna. Tog fram sax och symaskin och ändrade på det hela. SÅ HÄR såg det ut från början.

Hippie


SOLISAR
Carro blev räddaren i nöden när det gällde mina runda solglasögon och lyckades göra dem mindre uttöjda på bredden eller vad man ska säga. Glad är jag för det, även om jag ser halvgalen ut i dem! Har nämnligen inga andra för tillfället och tycker ändå att de är lite roliga.

99:-


MARINVITT
Min tidigare favorittröja var vit- och marinblårandig och köptes i Paris för 4 år sedan. Skulle sätta på bastun en dag, men tänkte inte på att tröjan (den randiga) låg på själva bastuaggregatet. Kände efter en stund att det luktade rök in till mitt rum, så gick och kollade vart det kom ifrån. Där inne i bastun låg min lilla tröja och brann.. Har saknat den sedan dess, men inte lyckats hitta en liknande. Stötte dock på den här enkla och aningen tunnare tröjan från H&M herr för en hundralapp. (Och ja, ibland är jag ganska klumpig av mig)

Ett ♥


SVALOR & STJÄRNOR
Tre nygamla små söta smycken. Guldhjärtat fick jag i doppresent när jag föddes. Det påminner om mitt stjärnhalsband, bortsett från att det här är gjort av guld och har en hjärtberlock istället. Örhängena vet jag inte riktigt när jag fick, men svalor och stjärnor är något jag gillar väldigt mycket så det var roligt att de hittades.

Knut


MIRROR
Har inte tänkt på det själv, men brukar nästan aldrig sätta upp håret. Det lägger sig oftast inte som jag vill, så för enkelhetens skull får det alltid bara va. Härom dagen åkte det däremot upp i en slarvig knut!

Bijouterier



GÅRDAGENS SILVRIGA 
KLOCKA CASIO / ARMBAND COS / RING PEARLS FOR GIRLS

Mode med Mini



GOD MORGON
Ledig dag, vilket betyder extra lång frukost. Är lite stressad över den här veckan, men brukar alltid börja med att koppla av en stund innan jag tar tag i saker och ting. Den här morgonen läser jag ELLE och tittar på senaste avsnittet av Stylisterna.

Crocker


KORTKORT
En gammal kjol fick flytta in i garderoben igen. Provade faktiskt just en jeanskjol sist i stan, men den kändes lite för kort. Är egentligen ingen kjol-tjej, men tycker att det kan vara snyggt till en collegetröja eller liknande. Får se om den här kommer till användning eller inte, men det är alltid roligt när man märker att något som saknas redan finns.

Change


OMSYTT
Det var de här två tröjorna som ändrades litegrann. Båda hade tappat formen vid ringningen, framför allt den från Topshop (längst bak) som inte ens kunde hänga på galgen. Nu ser de mer eller mindre ut som de gjorde från början!

Je voudrais


SVARTGRÅTT 
Just nu står de här fyra högt upp på önskelistan. Väskan skulle ju helst få bytas ut mot en äkta Chanel, men tycker att Mango har gjort en lagom inspirerad variant istället för att kopiera rakt av. Kunde bara hitta den i beige när jag var i stan förra veckan, så hoppas att den kommer in i svart snart med. Jackan, bältet och bootsen skulle jag inte heller ha något emot.

Bandeau



SÖNDAG
Ungefär så här har jag tänkt bära tröjan när det blir lite varmare ute, alternativt med ett beige linne under. Går alltså inte klädd så här idag! Är sugen på att hitta några fler mintgröna överdelar och gärna något ljusgult, tycker det är himla fint. Hanna och jag har planerat in en liten Stockholmstripp framöver, så blir att leta lite där. Längtar.

Klarblått

Mesh


IHÅLIG MINT
Senaste tillskottet på klädstången är den här mintgröna nättröjan!

16 åsikter/ fakta om mig

- Om jag var tvungen att välja mellan att antingen vara snygg eller smart skulle jag välja smart
- Jag är hellre lycklig av lögnen än sårad av sanningen, även om de flesta skulle säga tvärtom
- Jag anser att man kan köpa lycka för pengar, men att den lyckan oftast inte varar för evigt
- Jag tycker inte alltid att "alla förtjänar en andra chans", eftersom varje person har ett val och man får stå för det man gör & har gjort
- Jag tror att det är viktigt med både medgångar och motgångar för att komma framåt i livet och kunna uppskatta det man har
- Enligt mig är alla lika mycket värda oavsett hudfärg, utseende, om man är rik eller fattig osv. Vi är ju alla människor, eller hur?
- Jag har alltid stått emot grupptryck och är inte rädd för att säga vad jag tycker, även om jag såklart inte uttalar mig om allt
- Jag blir i princip aldrig sur, försöker istället lösa problem och se saker från den ljusa sidan. Tror det underlättar & gör livet roligare
- Jag har en "hemlighet" sedan tre år tillbaka, som jag inte har berättat för någon och förmodligen aldrig kommer att göra
- Rökning och snusning är bland det äckligaste jag vet. Har aldrig provat något utav det och finner ingen mening med att göra det heller
- Jag är kräsen enligt mina vänner, men jag håller inte med (möjligtvis när det gäller mat)
- Jag är sällan envis, tycker inte att det är så viktigt att få min egen vilja igenom när det handlar om småsaker som vem som har rätt & fel
- Jag lever hellre ett kort och lyckligt liv än ett långt och halvbra liv
- Jag tror att det är viktigt att lyssna lika mycket på hjärtat som hjärnan
- Jag är en glad person med dålig humor, skrattar åt nästan allt och åt mina egna skämt. Är väldigt lättroad
- Jag vill bo i en storstad när jag blir stor, helst Stockholm, London eller Paris. Gärna alla tre, men under olika tidsperioder

1, 2, 3, 4 ...


VÄSKOR
Slutade redan klockan 11 idag, så tog vara på tiden och städade bland annat i rummet. Tog även fram alla mina väskor jag kunde hitta och slängde upp dem på sängen, tänkte plocka bort de som inte används. Håller på att sy om en som inte fick vara med på bilden, likaså är det två tröjor som ska fixas lite. Så någon timme framöver blir det pyssel för min del.

Beige mocka


SNEAK PEEK
Invigde min blazer från Acne igår, nästan ett halvår senare. Fick bli så simpelt som till en vit t-shirt och svarta jeans. Den kommer fungera fint som jacka när det blir lite varmare ute, eftersom den är ganska stor i modellen.

SE DET!


KONY 2012
För tre dagar sedan lades det här klippet ut på youtube och har redan 32 612 703 visningar. Jag har sett det publicerat lite här och var, framför allt på bloggar, men tog mig inte tid att kolla på det förrän idag. Många av er har säkert hört talas om klippet, men för er som inte har gjort det.. SE DET!

Perfect tee


CAROLINE BLOMST
En utav mina favoritbloggerskor, Caroline, har tillsammans med Gina tricot valt ut några t-shirt modeller nu i början av året och skapat linjen Perfect tee. Tänkte direkt att det här inte skulle kunna bli annat än bra och det hade jag helt rätt i. T-shirtarna lever verkligen upp till sitt namn och kostar bara 149 kronor styck. Den här hänger i min garderob!

Marni at H&M


FAVORITER
Kollat igenom hela kollekionen Marni designat för H&M. Hade väldigt höga förväntningar och första gången jag såg plaggen blev jag aningen besviken. Mönstrena var fina och kläderna kändes fräscha, men det var något som saknades även om jag gillar Marni väldigt mycket i vanliga fall. Den gröna blusen och sandaletterna gillar jag mest, men har inte helt bestämt mig för om jag klickar hem något imorgon bitti än.

Basic igen


GRÅMELERAT
Ännu lite nytt i garderoben. Blev inte många vårplagg senast i stan, men som jag redan nämnt ett flertal gånger så kan man aldrig ha för många bra basplagg (om inte annat är det ju en bra ursäkt). Har på mig den här idag!

I butik snart


PLAST & PASTELL
Två fina skor från H&M. Plastsandalerna har jag planerat att slå till på om jag lyckas få tag på ett par!

x3




HEADER
Kände för lite förnyelse på bloggen igen, så nu sitter en ny header på plats!

Jeansskjorta


DENIM
Den här jeansskjortan fick följa med hem från stan i fredags. Har saknat en i garderoben sedan min syster flyttade och tog med sig sin, så blev glad att jag hittade en. Blev den klassiska modellen, funkar alltid!


PUSS
Fick mig en liten nattgäst i form av bästa vännen, inte helt fel en måndag!

Vardagsuniform




MÅNDAG
Har bott i den här jackan, halsduken och mössan hela helgen, likaså idag! Nu borde jag sätta igång med allt plugg istället för att blogga. Hann med ett prov och en redovisning idag, men har kvar ett av varje den här veckan så vi hörs senare!

All star


CONVERSE 
I fredags blev jag ägare till mitt tredje och enda par converse. Mina vita blev ju som sagt lite misshandlade och hamnade i soptunnan och de gråa gjorde jag mig av med, eftersom de aldrig användes. Är stensäker på att de här kommer bli bästa vänner med mina fötter nu till våren. Perfekta tygskorna, älskar converse.

Isig mint


NYTT
Vårfräscht lack i mint och ring från pearls for girls.

Solisar


LKPG
Blev en sväng till stan idag igen, har nästan blivit en vana att åka in två dagar i rad. Måste ha blivit segare på senaste tiden, hann bara med fyra butiker igår.. Köpte två tröjor och en skjorta! Idag är det jeans, solglasögon, t-shirt och nagellack som står på köplistan. Råkade knäcka sönder mina gamla favvosolisar mellan vanten och skidstaven i backen när vi var i Italien, så prio ett är att hitta ett par nya!

Moi


LÖRDAG
Hittade den här turbanmössan igår. Spanade in den tidigare av året, men kändes onödigt att köpa en mössa till våren. Nu kostade den bara 29 kronor och det var den allt värd. Sitter på huvudet redan idag, minusgrader..

Påsväskor


TVÅ
Blir en sväng till Linköping alternativt Norrköping i eftermiddag, anledningen till varför jag springer runt med två väskor i armvecket. Var inne en snabbis i måndags, men hittade inget då så tänkte kolla lite noggrannare den här gången. Blir att möta upp min saknade Bella också!

Friday



IDAG
En gammal orkesterjacka fick åka på idag till svarta jeans, svart tröja och svarta klackar. Har kommit en bra bit på vägen med garderobsfixet och då dök bland annat den här upp. Kommer att dyka upp en bloppis så småningom också, kanske nästa vecka?

Äntligen!


KORS I TAKET
Ett par svarta låga converse är nu på väg hem till mig, på tiden att de blev beställda!