DW


SVART ELLER BRUN
Ni vet klockorna i det HÄR inlägget? Klickade mig precis in på hemsidan och såg att de utökat sortimentet med en ny modell i två olika färger. Vill själv ha en guldklocka med svart läderband, helst lite mindre urtavla än just den här men visst är de snygga!

Nål & tråd


TISDAG 
Passade på att sy om en bikini och ett par shorts till en kjol lite snabbt i helgen. Blev helt okej, ingen större skillnad. Insåg däremot att jag är i stort behov av en ny bikini, kanske två eller tre. Konstigt det där att förra årets aldrig passar, känner ni igen er?

MBFW


STOCKHOLMS MODEVECKA
Så typiskt att skolan alltid ska komma i vägen för roliga saker, som Mercedes benz fashion week som öppnade upp tidigare idag. Sa till mig själv förra säsongen att nästa gång, DÅ ska jag vara på plats. Men blev inte så den här gången heller. Istället sitter jag med näsan i matteboken och ett flertal uppsatser som väntar. Surt. Tur är väl att man kan drömma sig bort bland alla bloggar emellanåt. Förhoppningsvis åker jag upp till huvudstaden snart ändå, känner att jag behöver ett break från verkligheten. Bild från Frida och BACKs visning.

Stövlar



SVART LÄDER
Fick ett par fina stövlar av farmor i helgen. Länge funderat på att köpa ett par, men aldrig provat några som sitter bra över vaderna. Kan inte bestämma mig för om jag känner mig för damig i dem eller inte, men tror jag gillar dem! Hade dem dock inte på fötterna idag, men däremot halsbandet och tröjan på översta bilden (där jag för övrigt håller på att ramla om någon skulle undra).

Copycat


BUDGETVARIANTER
Sugen på en väska från Chanel eller Céline? Gina tricot har fått in två kopior av Chanels classic flap bag i jumboformat och Célines Envelope Luggage tote, så om plånboken inte tillåter en äkta finns alltid de här alternativen HÄR.

Ego


JUST NU 
Varvar läsning med musik, ansiktsmask och sharonfrukt.

Fina ord

Om något är dåligt i ditt liv, gör någonting åt det. Om det inte hjälper, ta bort det. Om något tynger ditt hjärta, lätta det. Om något känns jobbigt, lös det. Vänta inte på att saker ska hända. Se till att de händer. Låt de hända. Välkomna misstag och äventyr. Lita på att de som älskar dig alltid vill dig väl. Lita på att du alltid vill väl till de du älskar. Våga göra hellre än att ångra. Skratta åt dina misstag och lär dig att vara stark. Våga visa svaghet. Älska högt och mycket hellre än försiktigt. Håll aldrig tillbaka. Stanna upp och tänk efter, är jag där jag vill vara? Gör något åt det annars. Njut när det är fint och håll ut när det är fult. Var tacksam.

Kunde inte sagt det bättre själv. Fina ord av Michaela Forni.

Snövit





FREDAG

Helg igen, älskar att tiden går så fort. Visserligen hinner man inte med alls lika mycket som i vanliga fall, men skönt att slippa bli rastlös. Måste dock börja ta det lite lugnt, har fått näsblod 6 av 7 dagar de senaste veckorna vilket tydligen kan bero på stress.. Så ikväll blir det mys här hemma med en massa tidningar, lite tv-tittande, en godisskål och mängder av te. Inte så dumt ändå!

I skidbacken



ALPERNA

Äntligen fått hem mina skidor! Hittade ett par pjäxor redan för någon månad sen, men det var betydligt svårare att få tag på ett par snygga skidor. Är ganska kräsen när det gäller utseendet (på materiella ting), förmodligen ingen nyhet att kravet var stilrent. Köpte även en vit skidhjälm och ett par svarta stavar, bara svarta skidglasögon som saknas. Blir att inviga alltihop på sportlovet då vi åker till Italien, inte ens fyra veckor kvar!

I kombination med rosé


A PIECE OF BLUE 
Nytt på klädstången. Med roséfärgad dragkedja i ryggen, en favoritdetalj just nu. Bättre bilder kommer.

Happiness is the secret


CAROLINE ALMKVIST
Fick den här otroligt fina målningen av min vän Carro, som hon själv har gjort. Hur imponerad som helst, så blev himla glad när hon ville ge den till mig. Dessutom valde hon att ha med ett favoritcitat skrivet av Christian Dior. Happiness is the secret to all beauty. There is no beauty that is attractive without happiness

Salt


SILVERPUTSNING
Man lär sig något nytt varje dag stämmer nog ganska bra ändå. Härom dagen hade jag på mig min favoritring, den lilla silvriga med svart sten, tillsammans med en slät oäkta ring. Hade ingen aning om att en silverring kunde bli missfärgad på grund av en annan. Upptäckte små mörka fläckar på den och sökte efter en snabb lösning. Hittade "blanda vatten, salt och aluminiumbitar i kokande vatten och lägg i ringen". Fläckarna blektes bort, men jag upplever den fortfarande inte som helt jämn. Ska prova att gnugga citron, annars åker den in hos guldsmeden!

Prenumeration


NYTT NUMMER
I början av förra veckan flög ett nytt nummer av ELLE ner i brevlådan, det är verkligen vardagslyx. Finns inget bättre eller mer avkopplande än att bläddra fram och tillbaka i ett "färskt" magasin. Tyckte förra omslaget var så fint, det här känns istället väldigt charmigt. Ger i alla fall mig lite vårkänslor, vilket jag också hoppas att innehållet gör. Har som sagt inte hunnit öppna tidningen än, men ska göra det så fort jag hinner!

Laxrosa


SÖNDAG
Haft fullt upp de senaste dagarna, inte en sekund över till att blogga. I fredags åkte jag in till stan med mamma och köpte slalomskidor. Min mobil gick sönder, vilket den fortfarande är (frustrerande..). Träffade tjejerna från gamla klassen på kvällen och åkte in till stan igen på lördagen. Blev shopping och bio med Hanna, My week with Marilyn (hur bra som helst!). Köpte ett par svarta ballerinaskor, då de jag redan har är sjukt obekväma, och en laxrosa stickad tröja. Tänkte ha den i veckan som kommer till halsbandet på bilden.
Nu ska jag iväg igen, promenix med Agnes står på schemat!

Dekolletage


TORSDAG
Gillar inte djupa urringningar framtill då det lätt ger ett vulgärt intryck, men något jag tycker är väldigt fint är att visa övre delen av dekolletaget. Visserligen hamnar nästan all fokus på tröjan i detta fall, men nyckelbenen framhävs lagom mycket eftersom tröjan lägger sig långt ut på axlarna. Fick många fina komplimanger för den idag. Nu ska det skrivas kärleksuppsats på franska!

Dagens


BLUE
Möjligtvis de sämsta bilderna, men det får duga idag.

Pasteller


MINTGRÖNT
Mamma kom hem med en finstickad tröja igår. Har kollat på den några gånger tidigare, så blev väldigt glad. Hur snyggt det än kan vara med knalliga plagg är det alltid pasteller som håller i längden. Tycker dessutom det är allra finast till våren, speciellt mint.

Bäst klädda


ELLEGALAN
Bättre sent än aldrig..? I fredags hölls ju som sagt Ellegalan på Grand hotel i Stockholm. De två personerna jag tyckte var bäst klädda är Frida Gustafsson och Caroline Winberg. Den röda clutchen från Valentino vore rena drömmen och Célines blommönster kan man ju inte annat än älska.

Mindre bra


SOM EN SLICKAD KATT
Cykla (eller gå) aldrig hem i spöregn med pälsjacka om ni inte vill att den ska se halvt förstörd ut efteråt. Försökte borsta den fin, men måste köpa en sån där mjuk borste eller vad det nu heter. Just nu ser den liksom ut som en slickad katt, inte jättesnyggt..

Dagens



JAG IGÅR
Så här såg jag ut igår då jag åkte en sväng till Hanna och bara hade det söndagsmysigt. Blev bland annat kladdkakebak och en massa babbel. Skönt avslut på veckan jämfört med den här som började med en himla stressig dag. Känns dessutom som jag börjar bli sjuk, vilket jag inte har tid med.. Ska försöka hålla bloggen uppdaterad så gott det går!

Två nyanser av beige


TILL VÅREN
Precis efter årsskiftet då jag åkte in till stan med Julia hittade jag den här kavajkappan, som jag tidigare både bloggat om och provat i butik, till ett betydligt billigare pris än från början. Så även om jag inte skulle shoppa något under januari (med Göteborg som undantag) gjorde jag det ändå. Köpte även en ljusbeige halsduk, likadan som den gröna, eftersom jag behövde något som passade till. Måste säga att det var två väldigt bra köp, även om jag råkade synda lite..

Balenciaga


RIVA LEATHER TOTE
På rea. 13 000 istället för 20. Åh. Synd bara att mamma inte riktigt har samma förståelse för vilket fynd det faktiskt skulle vara...

På tåget


MOT STAN
Precis packat iordning väskan inför stan. Paket, plånbok, handdesinfektion, läppsyl och handkräm är bara några utav alla småsaker jag alltid stoppar ner. Blir resturang och filmkväll med Bella och Putte!

Cinq moi



URBANEARS
Tomten kom som sagt med ett par urbanears till mig i julklapp och här är de. Fick till en början ett par rosa, men eftersom det inte riktigt är min färg kände jag att det var bättre att byta dem till ett par mindre utstickande. Blev ett par vita! Förstår inte hur jag tidigare kunnat leva med mitt vanliga headset till mobilen, världens skillnad. Tänkte att urbanearsen nu får flytta in i min silverclutch för att hålla färgen.. Som två flugor i en smäll bjussar även på några hur-jag-ser-ut-idag-bilder!

H&M


NYHETER
Just nu får alla clubmedlemmar hos H&M 10% rabatt när de handlar något på hemsidan, så jag passade på att kolla vad de fått in på sistone. Hittade inte mycket som föll mig i smaken, men tycker sakerna ovan var fina. Gillar halsbandet och bikiniöverdelarna mest. Likaså skorna och armbandet utan rosett (det understa). Dock inte tillräckligt för att beställa hem, men tänkte kika i stan och hoppas att de är minst lika fina irl.

Comfy



KABELSTICKAT 
Började dagen med att skriva nationellt prov i matte c i 4 timmar, inte speciellt roligt. Blev en fika med Hanna, Ida och Agnes efter det, så nu är jag pigg igen! Blev så bekväm klädsel som möjligt, den här tröjan har i princip blivit ett plagg som används varje gång det är dax för jobbiga prov. Finns ingen skönare (förutom lurvtröjan..).

Stine Goya



NEW IN
Inne på Weekday hittade jag en klädstång fullproppad med kläder från deras samarbete med Stine Goya. Gillar verkligen hennes stilrena och tidlösa design, så det var roligt att se vad de tillsammans hade att erbjuda till ett billigare pris än vanligt. Fastnade för den här t-shirten/ klänningen, som visserligen liknar ett lakan litegrann men tänkte att till sommaren och bruna ben eller till ett vitt tunt skärp i midjan kan den nog bli ganska snygg!

Två olika



RING PÅ RING
Den högra är en ny favorit, som invidgdes på nyår som ni kanske minns. Idag valde jag att ha min andra lilla favorit i silver, som hängt med i några år nu, över. Tycker det blev fint! Alltid roligt att kunna variera lite.

Isabel Marant


DAGENS ÖNSKNING..
.. är utan tvekan det här bältet från Isabel Marant, som redan sålt slut på Net-a-porters rea.

Dotty


TISDAG
Ny tröja från Zara. Fortfarande lite skeptisk till att bära halsduk inomhus, men idag åkte den gröna på. Inte allt för tjock, mer som ett mellanting av sjal och halsduk. Var i alla fall varmt och skönt om halsen. Nu blir det bakning!

Pälsigt



FUSKPÄLS
Provade finaste, snyggaste och skönaste pälsjackan inne på H&M i Nordstan. Såg aningen bred ut i den, men oj vad jag vill ha den ändå! Kommer från trendavdelningen och kostar en tusenlapp.

Tillfixat


PYSSEL
Fick för mig att sy om några klädesplagg. Eller ja, sydde in polokragen på tröjan i inlägget nedanför då den blivit alldeles för stor, lagade en söm som gått upp i den gråa cardiganen och tog bort axelvaddarna ur Acnekavajen. Har inte använt den än, mest på grund av axelvaddarna då jag inte riktigt känt mig bekväm med dem. Var aningen feg ifall hela kavajen skulle bli förstörd, men det gick finfint så nu kan den börja användas!

Idag


MÅNDAG
Sista dagen på lovet, vilket känns sådär. Passar på att mysa runt i min stora stickade tröja och gör absolut ingenting.

Trend


I PROVRUMMET
Kom på att det även blev en snabbis in på H&M för att kolla trendutbudet. Fanns mycket fint, men inget som satt hundra. Blev inget köp med andra ord, men de här plaggen var de som provades. Märker att jag fastnar för allt färgglatt... Haha

Mohair


CARDIGAN
Köpte den här i Norrköping, måste vara sista plagget nu. Är hemma från Göteborg, blev inte mycket shopping men sprang in på Zara och Weekday lite snabbt och lyckades få med mig tre plagg. Tog inte med kameran av någon anledning, men har några mobilbilder som nog kommer dyka upp.

Från nyår


31 DECEMBER
Har haft min fina vän Julia på besök några dagar och imorgon åker jag till Göteborg, har därför valt att lägga bloggen åt sidan litegrann. Lägger upp några mobilbilder från nyår så länge, så hörs vi när jag är hemma igen!

Hela


T-SHIRTEN/ KLÄNNINGEN

Present


FÖDELSEDAG
Något jag både älskar och "hatar" är att köpa presenter. Min vän Bella som jag känt i princip hela livet fyllde i torsdags. Vet inte hur länge jag försökte hitta något som kändes rätt, men det blev tillslut en t-shirt och en liten clutch. Man vill ju så gärna hitta något som passar personen vilket jag tycker är svårt då alla mina kompisar har väldigt olika smak om man både jämför med mig och de andra. Men jag tror hon blir glad oavsett innehållet! Två bilder fick också följa med, en från Berlin och en från en sommarkväll med tjejerna.

Golden beige



MÅNDAG 
Tog  mammas kofta idag. Älskar att kunna låna vissa plagg ibland, även om det mesta inte passar. Just den här köpte hon när hon var i min egen ålder, alltså är den drygt 25 år gammal. Fortfarande lika fin! Blir lite som second hand/ vintage när ingen annan har plagget, som dessutom bär på en historia. Sånt tycker jag är roligt!

Mina fina


HJÄRTA
En bild på mig, Hanna och Agnes från nyår. Har två nyårslöften det här året som jag tänker se till att hålla (brukar annars klara någon vecka..). Det första är bli nyttigare, en sån där typisk grej de flesta har. Det andra är att spendera mindre pengar på kläder. Vet inte vilket löfte som kommer bli svårast att klara av, men än så länge har det ju gått bra i alla fall. Haha.

Print


BLIXTAR
Har fortfarande både inköp och julklappar kvar att visa, den här t-shirten (som ser ut som en klänning på mig) hittade jag i Norrköping i torsdags. Fanns bara en large kvar så fick sy om den när jag kom hem, vilket blev bättre än jag tänkt mig så nu har jag en ny favorit i garderoben!

Januari


JUST NU
Lagom pigga efter gårdagen, som nog var det roligaste och bästa nyårsfirandet hittills. Tack Emelie och resten av tjejerna!