Ojämn header för tillfället

Försökte fixa till headern, ni kanske har märkt att den inte gått ända ut till kanten på högersidan? Det syns nämnligen inte på min dator, men på större laptops ser det konstigt ut. Nu ser det normalt ut, men istället sitter texten för långt åt höger. Måste åka till skolan nu (haft håltimme), men fixar det så fort jag får tid!

Lime + orange

Idag kör jag på  lime och orange, fastnat för den färgkombinationen på senaste tiden. Snyggt med två knalliga färger ihop, som bryter av mot varandra. Armbandet är något år gammalt och är gjort av lavastenar.

Gold chain

En jättegammal clutch, vit och guldig, gick inte sönder härom dagen men den låg ihopklämd mellan två mörka väskor som lämnade gråsvarta avtryck på det vita lädret. Inte superroligt, även om den inte används längre. Förstörd är den hur som (provade till och med att gnugga med tvålull..), men jag tänkte att jag skulle behålla den guldiga kedjan som tillhörde. Vet inte riktigt hur jag ska använda den än, men så länge får den fungera som ett halsband. Är ju inte så mycket för guldaccessoarer, men får prova mig fram. På rätt person kan det vara riktigt snyggt.

En höstdag


Vilket väder det har varit idag! Älskar höstdagar som denna, det är svalt i luften men solen värmer och man kan ha öppna skor. Loafersen satt på fötterna och svarta jeans på benen, en vanlig kombo nu för tiden.


Tubhalsduken fick värma halsen och skinnhandskarna händerna. Invigde den nya väskan och hade höstjackan till.


Invigde även lurvtröjan, finns inget mysigare plagg. Hade ett gammalt svart & silvrigt halsband till. Kände mig lagom färgglad, men helsvart kan aldrig slå fel och är ett säkert kort i alla lägen.

Acne utförsäljning

Idag började Acne's utförsäljning i Linköping. Åkte in till Bella igår efter skolan och sov hos henne för att vi skulle kunna vara först på plats klockan 7. Fanns inte supermycket, men det gick att hitta några fina grejer om man kollade ordentligt. Jag kan inte säga säkert, men jag tror att hela sortimentet var en blandning av tidigare kollektioner och second hand plagg. Jag hittade en kavaj/ blazer, som jag är SÅ nöjd med. Ska visa er!

8 åtta 8

Efter den lilla rensningen fick 19 plagg flytta tillbaka in i garderoben, bland annat de här tjocktröjorna. Nu är  problemet galgar, vilket det alltid är. Borde köpa flera stycken att ha på lager, men får fixa det senare i veckan. Fanns en polotröja som ni ser bland påsarna, så de blev inte bara en i år. Haha.


Black tote bag

Min nya, älskade väska. Ni känner ju till min kärlek till påsväskor och när jag såg den här rusade jag nästan fram för att inte någon annan skulle hinna före. Tvekade en stund enbart för att jag egentligen inte borde köpa väskor, men samtidigt kände jag att eftersom min blockfärgade (se HÄR) slits mer och mer för varje dag på grund av alla skolböcker + dator som den får bära på, så var jag faktiskt lite i behov av en till väska. Dessutom är den ju svart, har kortare handtag och är större än väskan jag köpte nyss. Glad att jag inte släppte taget om den, så mycket gillar jag den. Ska visa bättre bilder så småningom, svår att fånga på bild.

Onsdagslycka



Igårkväll bokade jag och Hanna varsin tågbiljett. 34 dagar kvar tills vi får träffa underbara Stockholm igen. Ska bli så härligt och så roligt. Vill att tiden ska springa iväg så vi är där nu! (Insåg precis att jag skrev in fel datum i kalendern, det är den 1a vi åker och inte 2a).

Thomas Sabo

Här ser ni litegrann utan dagens, som består av randig t-shirt från COS, grå kavaj från H&M, svarta jeans och VAGABOND pumpsen. Gissar att mina fötter inte kommer bli så glada, men tänkte passa på nu innan det blir minusgrader ute. Tog fram mitt Thomas Sabo armband, tycker att det är himla fint. Plockade bort alla berlocker, gillar det bäst just nu.

Lurvigt

Titta vilken lurvsak jag hittade i stan. Mysigaste hösttröjan man kan tänka sig, lenare än en bebisrumpa och perfekt modell. Har länge varit ute efter en svart långärmad tröja, gärna stickad, men inte tagit mig tid att leta ordentligt. Liknar min popcorncardigan litegrann, bortsett från att den är en cardigan. Den här hängde ensam kvar inne i butiken och jag kunde inte låta bli. Kommer definitivt inte frysa i den.

Sensai

Mamma var gullig och köpte en ny ögonbrynspenna och borste till mig. Min förra hade blivit helknäpp, så det behövdes. Man är ju så himla beroende av sådana här småsaker utan att man tänker på det. Pennan ser nästan rosa ut, men är brun/grå/svart i verkligheten. Kommer från Kanebo's Sensai.

Halsdukar

Börjar ju bli riktigt kallt ute, åtminstone på mornarna och kvällarna, så jag har tagit fram mina halsdukar. Några fick åka i soptunnan, men de här tre fick stanna kvar. Köpte allihopa förra året om jag inte minns helt fel, tror faktiskt inte att det blir något halsduksköp i år utan att jag kör på dessa.


Klädrensning

Precis delat upp alla kläder i "vill inte ha"- och "prova" högar. Herregud, vilken tid det tar. Började kolla vad som gömde sig i påsarna tidigare i veckan, men hann aldrig med att gå igenom det ordentligt. Den stora högen ska provas nu på direkten, låg massor basplagg som jag inte riktigt förstår varför de hamnat där från början. Hur som, får se om det finns något som är bra!

Svart eller kamel

Har provat de här kavajerna de senaste gångerna jag varit i stan. Köpte den svarta för några veckor sedan, men lämnade tillbaka den. Igår hittade jag den i beige och den var så fin. Tänkte köpa den, men tyckte att jag borde fundera lite på saken. Förra hösten letade jag som en tok efter en kappa åt det kamelfärgade hållet utan resultat och den här kostar bara 299. Lite svår i materialet dock, varken tjock eller tunn. Men som det är nu skulle den vara perfekt. Från H&M.

Polo

Köpte en polotröja igår. Himla fin tycker jag. Det är förmodligen det enda plagget med polokrage jag köper nu till hösten. Var nära på att köpa en till igår (liknande den här), men insåg att den inte skulle bli använd. Den här sitter inte så tight runt halsen och är lång i modellen, vilket jag gillar. Påminner en del om Collans och Elins tröjor från HOPE, som är dödligt fina.

Några guldkorn

Dagen började med att jag åkte ner till den gamla busshållplatsen och kom på att bussen inte åker förbi där längre bara några minuter efter att den hade åkt från resecentrum. Missade den såklart. Tog nästa istället och kom in runt 11. Har gått på stan sedan dess, så är helt slut nu. Men jag hann med det jag ville och hittade några guldkorn, så är hur nöjd som helst med dagen.

Cuffs

Har verkligen fastnat för att bära armband/ cuffs, gärna lite maffigare, på varsin handled. Gör en enkel baströja så mycket roligare. Tycker egentligen att det är snyggast till en enfärgad topp, men idag fick bli ett undantag. Hittade de här två i Paris, ångrar att jag inte köpte dem i brons också. Har i princip bara silverfärgade smycken.. De kommer från H&M trend.

Clutch med blomprint

Hej! Ska snart ta bussen in till stan, hoppas på att utbudet har hunnit bli lite större under veckan. Brukar vanligtvis inte åka in själv, men kan tycka att det är rätt skönt ibland. Plockade fram min gamla clutch med blomprint, tror att jag köpte den för 2 år sedan men gillar den fortfarande. Skulle lika gärna kunnat vara mormors gamla (med tanke på mönstret), sånt gillar jag.


Monki webshop

Nu har även Monki har öppnat sin webshop, hur bra är inte det? Mina tre favoriter bland nyheterna är de blockfärgade linnena och den svarta polotröjan. Är sugen på att beställa hem alla tre, men tycker alltid att det är lite svårt att veta längden på Monkis linnen så ska kolla i stan först om de finns där. Men superbra att alternativet finns, lär bli en del beställningar framöver!

Blixt

Gillar inte att behöva använda blixten på kameran, men det hinner ju bli mörkt så snabbt nu för tiden. Upplösningen blir inte alls bra som ni ser, men men. Stannade kvar hos Carro med Nemi efter skolan och pluggade litegrann, kom nyss hem.
Här ser ni vad jag hade på mig idag, blev favorittröjan tillsammans med loafersen.


ACNE SS12

Regn och rusk

Hade sovmorgon idag med, inte lika roligt idag när det spöregnar ute. Däremot kommer ju regnkläderna till användninig. Tog bara regnjackan idag, knäpper av en outfit om jag hinner i eftermiddag. Igår blev det lite ont om tid för uppdatering över huvud taget, men så blir det ju ibland!

Stickat

Plockade fram några stora stickade koftor, som legat nedpackade under sommaren. Bland annat den här, en grå oversized med flätade detaljer. De tar så himla stor plats i garderoben, så jag brukar alltid lägga undan det jag inte använder för tillfället. Tänkte kolla igenom resten av kläderna i eftermiddag och se om jag hittar något fint som gömmer sig, hann aldrig med det igår.

Hunter eller klackar

Borde träna på min muntliga redovisning som ska hållas inför klassen om en timme och fyra minuter, men står och väljer skor istället.. Lutar åt de slitna klackisarna. Till har jag en marinblå Zara-kavaj, linne från Gina och halsband från Marc Jacobs (plus svarta jeans).


Fredagens

Missade att lägga upp fredagens i fredags, så det får bli idag istället! Ser ni vad ljust håret har blivit? Börjar få den färgen jag var ute efter från början, se HÄR. Det ser dock lite ljusare ut än vad det egentligen är på andra bilden, men det blir snyggare och snyggare (ljusare och ljusare) för varje gång jag tvättar håret. Har insett att jag trivs bäst i en nyans som ligger mellan blont och brunt, varken för ljust eller mörkt.


STOCKHOLM

Jag saknar Stockholm. Det är snart ett halvår sedan jag var där sist, med min fina Carro. Tycker att det är så skönt att strosa runt bland gatorna, alla går i sin egna lilla bubbla och alla känner inte igen alla. Letade tåg- och bussresor igår, förhoppningsvis åker jag och Hanna upp om några veckor. Älskar att ha något roligt inbokat så man får längta och se fram emot det innan!

Golden bracelet

Det var så här jag menade att jag bar armbanden i fredags. De är formade som prismor/ trianglar med "kanten utåt" eller vad man ska säga, så de syns i princip bara underifrån. Fick dem i en goodiebag från Bikbok. Gillar att det ser ut som att de smälter ihop med tröjan. Såg likadant ut runt andra handleden, klockan doldes under tröjan.

Clouds

Blev enkel klädsel idag bestående av kostymbyxor, t-shirt med molnprint, svart volangcardigan och ett par svarta ballerinor.


Andrea

Var ute och fotade med Andrea förut, blev så himla bra bilder! Jag menar hur snygg är hon inte? Älskar bilden till höger. 
Passade även på att fota dagens outfit, så tänkte lägga upp den snart!

ELLE & jeansbibeln

Kom precis hem från stan, fick inte med mig ett enda plagg hem.. Hade skrivit en lista över vad jag skulle leta efter, men inget kändes helt hundra. Funderar på att lägga pengarna på en fjällrävenjacka istället, har alltid velat ha en sån där klassisk grön med beige märke på vänsterarmen.

Möttes av två ELLE-tidningar när jag kom innanför dörren, följde med en jeansbibel den här gången. Passar perfekt, behöver ett eller två par men hittar i princip aldrig några så hoppas på lite inspiration. Blir förmodligen vad jag ägnar resten av kvällen åt, känner inte riktigt att jag har ork till mycket mer.

Accessories/ details

Brukar vanligtvis inte använda så många smycken samtidigt, men idag har jag på mig både det ena och det andra. Silverklockan som vanligt och en tunn silverkedja, som brukar sitta runt halsen de dagar jag inte har något annat halsband på mig. Blir lätt kaka på kaka annars. Inviger även ett par örhängen och två "smutsguldiga" armband, ett runt varje handled. Ska visa er senare hur jag menar!

La vie

Hej igen! Vet inte vart jag ska börja, har hänt så mycket på sistone. Kan ha varit den roligaste månaden under hela året (hittills), trots att den mest bestått av mycket plugg och dåligt väder. Hur som, tänkte sammanfatta min bloggfria månad lite kort. Jag har bland annat hunnit med att..


..åka till frissan för att göra något åt mitt hår. Lite mer än 10 cm klipptes av och en toning lades i. Kändes till en början lite för kort och lite för mörkt, kände inte igen mig själv. Tur att det bara är hår och att det växer ut. Dessutom har toningen börjat släppa litegrann, så nu ser det naturligare ut.


..inse att jag inte hade en helt vanlig svart väska, tills jag hittade den här. Hittade även en söt lädertofs, kunde inte låta bli att köpa den med när de passade så bra ihop. Har länge velat ha en pälssvans, men inte hittat någon fin. Föredrar att den här är mer stilren.


..spana in finfina höstnyheter i butikerna. De här 3 står högt upp på önskelistan, har dock inte sett någon utav dem irl. Andrea och jag har planerat en tripp till stan på fredag, blir att leta runt litegrann då. Tro det eller ej- har inte shoppat alls mycket sedan skolan började, så tänkte unna mig lite nu. Hehe.


..plocka den sista jordgubben ur landet (i förrgår!). Förmodligen det jag kommer sakna mest med sommaren, värmen har jag hunnit tröttna på. Jag gillar hösten, den är så mysig! Helst skulle jag i och för sig vilja ha jul, men det kommer ju det med.


..använda (fusk)pälsvästen. Blev knappt av förra året, antingen var det för varmt eller för kallt ute. Liknar mest en liten (stor) isbjörn i den, men vad gör det? Mina loafers har däremot kommit till användning flera gånger.


..fota en del med Hanna och skrattat så magen värker. Vi har även haft ben & jerry's picknick i domkyrkoparken (Macadamia är en ny favorit) och pratat i mängder.


..hitta ett par nya vardagsklackar. Favoriterna, helt klart. Gillar den grova klacken, passar bra till hösten. Dessutom är de bekvämare än i princip allt annat jag äger i skoväg. Kommer från Vagabond.

Xoxo

Hej på er! Snart en hel månad sedan jag bloggade sist, sjukt vad tiden springer iväg! Tänkte mest bara berätta att jag tagit en lite längre bloggplaus, som många av er kanske redan listat ut. Har fått frågor här och var varför de inte kan komma in på bloggen, ni anar inte hur roligt det är att höra! Blir verkligen superglad över att så många uppskattar bloggen. :) Har inte tänkt börja blogga riktigt än, men ville höra av mig så ni vet hur det ligger till.  Lovar att vi hörs snart igen! Puss