Silver clutch

En silverclutch var det som fick följa med hem från stan. Var i behov av en necessär och tänkte att jag skulle kunna använda den här som det. Storleken är precis lagom, men jag är ganska säker på att den kommer användas mer som kuvertväska. Kan inte få nog av metallic, det är så snyggt.

I provrummet

Två outfits från den senaste tiden. Den översta är några veckor gammal (ganska många veckor med tanke på att man inte behövde använda jacka). Provade en transparent långkjol, som var fin men för stor. Den nedersta bilden är från igår då jag provade en mysig tröja inne på H&M.

Metallic

Fick med mig den här fint skimrande saken från stan. Blev en spontantripp med pappsen, så det blev övningskörning, shopping och en fika innan vi åkte hemåt igen. Hittade även perfekta svarta blusen, letat som en tok hur länge som helst men valde att hänga tillbaka den. Ska se om jag hittar någon ännu finare i Stockholm annars är jag säker på att det blir ett köp. Bara två dagar kvar, LÄNGTAR.

Rakt & plisserat

Fick flera svarta kjolar av farmor. Valde att behålla två utav dem, en pennkjol och en plisserad. Behöver sy om dem för att de ska passa mig, men sådant är bara roligt. Har inte bestämt mig för hur, men eftersom jag redan har en plisserad kjol blir det nog något annorlunda. Vi får se om det blir något lyckat resultat som kommer upp på bloggen framöver.

Fastnålat

Nålade precis fast pälskragen på min gråa kappa. Den ville inte riktigt stanna kvar när den låg över axlarna, så det blev perfekt. Nu sitter den där den ska. Gick hur enkelt & snabbt som helst och jackan blev som ny. Tänkte ta en bild utomhus på hur det ser ut, fick lite önskemål härom dagen om hur pälskragen ser ut irl. Hoppas att färgen ger mer rättvisa där ute, blir så starka kontraster på bilderna. 

H&M ♥ VERSACE

Svart & rött

Har inte riktigt tagit mig tagit mig tid till bloggen den här veckan, hade ett stort matteprov idag som äntligen är över. Valde att fokusera enbart på det. NU känner jag däremot att jag har tid till annat, så som bloggen. Ikväll är det Halloweenfest som står på schemat. Har inte förberett mig alls, men tanken är helsvart & röda läppar. Känns för övrigt grymt skönt med lov!

Gulddetaljer

Hoppade silverklockan idag och passade på att låna min systers fina guldfärgade klocka. Tror faktiskt att jag själv ska slå till på en guldklocka framöver, men annan modell. Provade en i Frankrike som jag tyckte om väldigt mycket, är nästan säker på att den finns i Stockholm med. Ringen kommer från Pilgrim, brukar använda den som halsband i vanliga fall men hittade inte kedjan så idag blev det så här.

Dagens

Hej på er! Är medveten om att bloggandet inte är det bästa för tillfället, men nu när min syster är hemma och vi även har prov och arbeten i skolan hamnar bloggen i andra hand. Blir bättre mot slutet av veckan, men ska försöka uppdatera någon gång om dagen nu med. Idag hade jag på mig det nya linnet med stjärnmönster, silvriga accessoarer och helsvart till det.


Starry night

Har länge velat ha något stjärnmönstrat plagg och försökt hitta det utan resultat, bortsett från i fredags. Gick bara till två butiker så var helt inställt på att inte köpa något, men så dök det här fina mönstret upp. Kunde inte låta bli och är himla nöjd med köpet. Ska visa det senare! Nu är det köpstopp fram till Stockholm, vilket det egentligen varit hela månaden..

Hejdå conversen

Sa precis hejdå till mina första och bästa converse. Efter dåligt väder och ett x antal tvättar i tvättmaskinen har de slitits mer och mer. Använde de senast på Keep it loud där de blev nerdränkta av lera. Kändes dags att slänga dem, samtidigt som det känns dags att köpa ett par nya (vilket det har gjort ett bra tag). Velar litegrann mellan vita och svarta, men är nästan säker på att det blir ett par svarta. Nästa vecka får det bli conversejakt! 

Pälsigt

Köpte pälskragen jag hade på mig härom dagen för någon vecka sedan. Den är mycket ljusare i verkligheten än på bilderna, men ändarna visar färgen hyffsat bra. Tyckte att den var mysig och fin. Ser varmare ut än vad den är, men blir lagom nu när det är halvkallt ute.

Victoria's secret mfl.

4 bilder på mitt rum eller rättare sagt 4 bilder på mina påsar. En del står kvar på samma plats som tidigare, men vissa har bytts ut. Flyttar runt på dem då och då, men det är så här det ser ut för tillfället. Perfekt förvaring för mig som inte är så mycket för en massa prylar som står framme i rummet utan gärna behåller det enkelt och "cleant".




Sneak peek

Idag har jag verkligen klätt mig efter lager på lager. Har på mig min reptil t-shirt, en beige kofta, beige poncho och en pälskrage över det. Åker in till stan direkt efter skolan, ska hämta upp min syster som kommer på besök i ungefär en vecka. Ser verkligen fram emot att träffa henne igen! Blir lite shopping & en fika där inne skulle jag tro.

Shoes

Till våren är jag inställd på att införskaffa ett par ljusa skor, krit- eller crèmevita. Om det blir ett par klackar eller flats har jag inte bestämt mig för än, beror på vilket som känns mest rätt då. Såg den här skon på Klingens blogg, kommer från Weekdays vårkollektion. Vet att de kommer få in ett par galet snygga vita loafers också, har båda två som alternativ.


http://stylebykling.nowmanifest.com 

Höstnyanser

Köpte mängder av underkläder i stan, tycker att det är så himla tråkigt att lägga pengar på det (för det mesta) så brukar köpa mycket på en och samma gång för att slippa de utgifterna en tid framöver. Nu på hösten blir det dock mycket roligare när utbudet av nyanser är större. Köpte bland annat två bh:ar, en i lilagrått, som påminner mer om bakgrundsfärgen på bloggen än färgen på bilden, och en rostbrunsaktig.

Polo

Var inne i stan med mamma hela dagen igår. Fick med mig en hel del fint, hittade en tröja som jag väntat på i flera veckor men min storlek var slut. Så typiskt! Men bland annat den här polon fick följa med hem. Insåg att jag faktiskt kommer använda mina polotröjor ganska flitigt i höst, det är så skönt att de värmer halsen litegrann. Så jag tyckte att det var lika bra att köpa en till.

ELLE

I fredags hamnade min favorittidning i brevlådan, de kommer alltid med lagom mellanrum! Perfekt söndagsläsning, ska bara ta det lugnt idag. Beställde en prenumeration av STYLEBY samma dag, roligt att variera sig lite. Kunde inte riktigt låta bli, nu när det blir kallare ute vill man ju inget hellre än att stanna inomhus med en kopp te och filt runt sig. Då passar ju tidningsläsande perfekt till.

Le piano

Jag har spelat piano sedan jag var liten. Slutade när jag gick i mellanstadiet, men fortsatte att spela hemma. Nu var det snart ett helt år sedan jag rörde tangenterna, men jag tänkte ta tag i det igen. Tycker att det är så roligt att spela när man kan hela låtar, så jag försöker lära in det jag glömt bort. Blev förvånad över att jag ens kommer ihåg hur man läser noter, antar att det alltid kommer sitta i bakhuvudet.

Versace for H&M

Var väldigt skeptisk till samarbetet mellan Versace och H&M till en början. Nu när jag har sett fler och fler bilder tycker jag faktiskt att det ser riktigt grymt ut. Jag har inte sett hela kollektionen, men är nästan säker på att det inte kommer finnas något plagg som passar just mig. När man ser bilden nedanför kan man ju däremot inte låta bli att gilla det man ser!

Prickigt & stickat



Monki har fått in de här två tröjorna med det passande namnet Bolla. Påminde direkt om min gamla stickade cardigan med stora knoppar från Gina tricot. Man märker så tydligt hur trender och plagg kommer och går. Tycker att prickarna förstärker mysfaktorn, typiska hösttröjor att gosa in sig i.

Lunch med mormor

Mormor frågade härom dagen om jag inte ville komma och äta lunch hos henne någon utav de här två lediga dagarna och visst ville jag det, men eftersom hon alltid bjuder mig på mat tyckte jag att det var min tur den här gången. Även om matlagning inte är min starkaste sida lyckades jag laga ihop både ris med kycklingwok och chokladbollar till efterrätt. Ni skulle sett hur glad mormor blev! Finns ingen finare människa. Vi skrattar alltid ihop och har hur roligt som helst tillsammans. Hennes glada leende smittar alltid av sig. Hon hade med sig en liten blomma till mig, bara för det var första gången jag bjöd på lunch. Så sött av henne! :)

Sneakers

Som ni säkert märkt har sneakers trenden blivit stor nu på sistone. Plockade fram mina gamla från Nike och tänkte att de skulle få komma till användning. Min stil drar sig inte riktigt åt det sportiga hållet, men ska se om det inte går att få ihop något som även jag känner mig bekväm i. Tänker mig något enkelt, som svarta jeans, lös bas t-shirt och en cardigan eller jacka.

White fur

Så här såg jag ut för några dagar sedan, närmare bestämt i söndags. Både tröjan och fuskpälsen kommer från Bikbok. Gillar att kombinera pälsvästen med en tjockare tröja, helst stickad. Skulle vilja ha en svartvit eller ännu hellre en gråvit. Har en bild i huvudet på hur den perfekta skulle se ut, får se om det går att hitta något liknande.

Cement under foten

Pluggandet gick inget vidare, tvättade mina Hunters istället och smorde in dem med boot buffer. Förra veckan lyckades jag nämnligen trampa mitt i en cementpöl, vilket resluterade i två vita gummistövlar. Som tur var gick det bort med varmvatten, ni ser ju skillnaden mellan vänster- och högerskon. Tycker att det är snyggt när stövlarna ser använda ut och inte helnya vilket de gör nu, men eftersom de är gjorda av naturgummi kommer de snart bli som vanligt igen. Är glad att cementen gick att få bort iallafall.

TO DO

Idag och imorgon är vi lediga från skolan, hur skönt som helst. Tänkte försöka få så mycket som möjligt gjort under dagen, så skrev ihop en to do lista för att inte glömma bort något. Börjar med det tråkigaste och slutar med det roligaste, så ungefär så här kommer min dag se ut..

Smyckesträd

Ett smyckesträd har äntligen blivit mitt. Har kikat på det här flera gånger, men det fanns bara ett kvar som var lite trasigt. Nu hade de fått in fler! Valde att hänga upp de flesta maffigare ringarna, de tar så stor plats annars. Tycker att det blev bra, dessutom ser man ju tydligare vad man har.

Conscious collection fall

Vad tycker ni om H&Ms conscious collection kollektion för hösten? Jag är inte imponerad över något utav plaggen, det hela känns för tantigt. De två klädesplaggen jag tycker är finast är klackskorna och tröjan nedan, men jag känner inte att jag vill beställa hem något utav det. Tror inte att den här kollektionen kommer att sälja bra, det märks redan hur mycket som finns kvar på hemsidan. Känns som H&M valt att rikta sig mot en för gammal åldersgrupp, håller ni med?

Our fight against breast cancer

Igår kom mamma hem med 3 stycken fina läderarmband, ett till sig själv, ett till min syster och ett till mig. Pengarna skänks till Cancerfondens forskning om bröstcancer, vilket jag tycker är viktigt eftersom cancer är en så pass vanlig sjukdom idag. Jag gillar att Lindex valde att göra ett armband som 
både gör skillnad och känns användbart. Kommer bära mitt så ofta jag kan. Armbandet finns i de flesta Lindexbutiker och även på webben, men är slutsålt för tillfället.


Black basics

Här är mina 6 svarta bascardigans som jag använder mest. Skulle egentligen inte behöva mer än 3, men intalar mig varje gång jag hittar en ny att man aldrig kan ha för många svarta basplagg. Dessutom kan det ju vara roligt att variera lite ibland. Har några fler, exempelvis en popcornkofta, en lång lurvig och en tunnstickad lite längre kofta, men de används inte lika mycket. Hade den längst upp i mitten idag.

NOWHERE

Hur underbart är det inte att Nhu Duongs och Elin Klings klädmärke Nowhere släpptes igår? Många fina nyckelplagg som passar i vilken basgarderob som helst. Mitt favoritplagg är Nereus jumper, precis vad jag letat efter. Är dock lite tveksam till att den är kortare baktill. Hur som, kläderna finns bland annat att klicka hem hos Nelly.com.

Leather

Hade tänkt lägga upp en dagens, men det minst sagt spöregnar ute så vi hoppar det idag. Så länge får ni kika på några detaljbilder som jag inte visat på blazern från Acne. Materialet på baksidan av armarna är nämnligen lite annorlunda, likaså kryssen istället för knappar. Färgen på lädret är densamma, men skiftar på sina ställen i ljuset. Hoppas på att kunna inviga den nu i veckan, så länge det inte fortsätter regna.



Minimalistiskt

Har inte använt det här armbandet så mycket tidigare, men fastnade för det när jag hittade det igår. Minimalistiska smycken är vad jag gillar bäst. Det var lite stort runt handleden, men kortade ner bandet litegrann så nu sitter det perfekt. Gillar hur det beige bryter av mot silverdetaljen, men ändå flyter samman. Det kommer från H&M.

Jewellery

Har firat farmor hela dagen, sedan jag kom hem har jag städat. Lagom roligt, men det är så skönt när man väl är klar och ser skillnad. Tog tag i smyckessamlingen idag, hade en låda fullproppad med accessoarer från flera år tillbaka. Hittade några fina saker, men det mesta hamnade i en skräphög. Ska ta tag i klädrensandet någon dag i veckan som kommer, så även det blir överstökat. Nu, tillbaka till städandet!

-

Har haft en helmysig dag. Hanna och jag har bakat kladdkaka och pratat i mängder, tiden har gått så fort! Nu sitter vi båda och bloggar, men tänkte gå iväg och möta Bella en stund. Har gått runt i min stickade polotröja hela dagen, den kommer från Gina tricot.

Oldies

Igår ställde jag fram lite olika skor, bland annat de här klackarna. Minns inte riktigt när jag köpte dem, men tror att det var för 4 år sedan. De kommer från Monki och var den första skomodellen de fick in (efter att Monki öppnade i Linköping). Tycker fortfarande att de är snygga, något slitna, men jag gillar att de sitter tightare runt vristerna jämfört med mina andra vardagsklackar.

Style by #5

Pappa kom hem med senaste numret av Style by, det gjorde min dag! Tänkte öppna den nu på direkten, men måste fixa lite småsaker först. Har faktiskt inte läst mer än första och andra numret av tidningen, tycker inte att den utmärker sig jättemycket från de andra modemagasinen men det är helt klart roligare att läsa när man vet vilka som ligger bakom hela upplägget, dvs Klingen, Collan och Jonna.

Carro

Världens finaste, snällaste och gulligaste vän har ni här, Carro. Igår hade hon på sig en grymt snygg t-shirt från Weekday och en second hand kofta (mitt favoritplagg ur hennes garderob, perfekt färg!). Om ni vill kolla in hennes blogg, så heter den http://santinoz.blogg.se/

Whitney Port

Igår ordnade Bikbok ett event för Whitney Ports kollektion som släpptes 18.00. Trevligt anordnat med små söta cupcakes och hjälpsam personal. Provade de här tre plaggen, men inget föll mig riktigt i smaken. Hittade den här på hemsidan, måste antingen ha missat den i butik eller så kom den inte till Linköping. På hemsidan kan du se resten av kollektionen, många plagg finns i flera olika färger.

Dagens

Så här har jag sett ut idag. Den gamla polotröjan från Bikbok åkte på tillsammans med mörkblåa jeans och vardagsklackarna. Nu ska jag och Carro åka in till stan och gå på ett litet event, måste skynda mig. Berättar mer sen!



Evil eye

Spanade in det här armbandet från House of Harlow tidigare i veckan och har inte riktigt kunnat släppa det ur tankarna. Tycker att det är så fint i sin enkelhet med ögat och att det faktiskt är i guld. Kostar runt fyra hundralappar och finns bland annat att köpa HÄR. Funderar på att önska mig ett i julklapp! Finns även i silver. 

Knitted

Har på mig en gammal tröja från Weekday idag, som ni ser. Den hade tappat passformen helt och hållet uppe vid halsen, så igårkväll satte jag mig ner och ryschade till den och det blev verkligen skillnad. Förut åkte den ner över axlarna och ramlade nästan av. Måste bli bättre på att använda gamla plagg, små justeringar gör så mycket.

Kai-Aakmann

Såg för några veckor sedan att Maria (Vanillascented) hade hittat en fin kappa från Kai-Aakmann. Gillar ju det mesta som är enkelt och funkar till det mesta, det här är knappast ett undantag. Har sett en liknande i svart, men inte kunnat hitta den i stan. Får nöja mig med min mörkgråa så länge, den är dock lite för tunn så skulle vara bra att hitta en tjockare variant till höstjacka.

Burgundy & leo

Skola från halv 9 till 4, hur trött som helst nu. Knäppte av några bilder på dagens, kände inte riktigt för att vara med på bild så det fick bli så här idag. Blev inte mycket sömn i helgen, men är nog snart pigg igen! Jacka Bikbok / halsduk & t-shirt MQ / kavaj H&M / skor Vagabond



Golden

Närmare titt på linnet jag bar i lördags. Gillar att det är lite höstigare och färgerna såklart. Har mest köpt basplagg på senaste tiden och inte alls mycket mönstrat. Tycker att det är roligt att fylla på garderoben med några färgklickar som sticker ut litegrann ibland.
Det kommer från Dry Lake och kostar 399 kronor.


Wanties

10 plagg som inte vill släppa mina tankar. Framför allt vill jag ha den blågröna tröjan, som aldrig verkar vilja komma ut i butik (någon som har sett den?). Fjällrävenjackan, conversen och vardagsklackarna står också högt upp. Skulle inte tacka nej till en vit Blackberry eller något utav de andra plaggen heller för den delen.

Födelsedagsmiddag

Igår var som sagt jag och nio andra tjejer bjudna till Linn. Hon hade skrivit ut en massa roliga placeringskort, vissa var svåra att lista ut men de flesta kände igen sig. På övre raden är det Jossie, jag och Andrea som är beskrivna, på den nedre Emelie, Maria och Agnes.
På den andra bilden är alla tjejer samlade förutom Agnes och Arjeta. Supertrevlig kväll!


Sneak peek

Nu ska jag och Bella bege oss till Linn för middag med ett gäng tjejer, ska bli himla trevligt! På mig har jag bland annat den här toppen, som jag köpte förra helgen. Ska visa er bättre bilder imorgon bitti, en sneak peek får duga så länge.

Blowing away

H&M trend

De här bilderna är tagna i Göteborg för några månader sedan. Tröjan kommer från H&M trend och kostar 499 kronor. Riktigt snygg är den, tyckte dock inte att den passade mig jättebra. Till min förvåning så hängde det en inne på H&M i Linköping igår precis innan stängning. Förmodligen har något lämnat tillbaka den eller så har den helt enkelt kommit fel. Är du ute efter något liknande så var det en 34:a.


Acne är ren kärlek

Här har ni mitt Acnefynd. Måste säga att det är årets bästa köp. Även om det inte är det som kommer att användas mest hittade jag den för 400 kronor. Ord. priset för den här fina blazern är 6495 kronor, vilket betyder att jag betalade ungefär 6,2% av det egentliga priset. Hur sinnessjukt galet är inte det? Gjord av 100% läder och kunde inte bli mer jag. Blacksweet sue är namnet på min nya älskling.