400 kronor

Såg de här klackarna när jag klickade mig in på Din sko's hemsida. Fina enligt mig, gillar den grova klacken väldigt mycket & det det billiga priset är ju inte helt fel. Frågan är hur de ser ut på foten, ska nog kolla efter dem nästa gång jag åker in till stan. Har inte varit där på evigheter, inte ens spanat in rean.. Ska försöka få tid till det i slutet av veckan, är den något att ha? :)

Donatella för H&M

Den 17 november släpps Versaces samarbete med H&M. Jag tycker att de delar ur kollektionen som jag har sett ser spännande ut, men tror inte att det är något som kommer att falla mig i smaken. Nitar är inget jag föredrar personligen, men det ska dock bli roligt att det även kommer bli en inredningskollektion.


Baggu

Jag har skaffat mig en Baggu och då kanske ni undrar vad det är för något? Jo, en sån där påsväska. Den kommer bli perfekt till stranden i sommar, materialet är tunnt och härligt och påsen är stor och rymlig. Jag köpte den inne på Colette för 9€. Det är en likadan som Frida har, men i en annan färg.



Min midsommar


Vi firade midsommar nere i stugan på Vinö, precis som alla andra år.

Jennifer och jag. Vi var elva personer totalt, jag, Maddi, Julia, Jennifer, Camilla, Matilda och så föräldrarna och mormor.

Det dansades runt midsommarstången och därefter åt vi jordgubbstårta.

Julia och jag gick ner och badade, första doppet i år för min del.

På kvällen grillade vi god mat och senare gick vi vidare till logen!

Rummet dekorerat med påsar

Det här får bli sista Paris-inlägget. Har fortfarande inte visat en pyjamas, en påsväska och två par skor jag köpte där nere men det får bli framöver. Sedan jag kom hem har jag uppdaterat rummet med några nya påsar. Tycker att fina påsar är dumt att slänga och de är perfekt som mini-förvaring!



Lipstick

En close up på läppstiftet. Färgen var inte så lätt att fånga på bild, men stiftet har en beigerosa nyans som ser naturlig ut men ändå ger lite färg på läpparna. Namnet är G19.

Mintgröna naglar

När vi var hos Amanda lånade jag ett mintgrönt nagellack från Kiko. Jag vet inte om märket säljs i Sverige, men det är både billigt & bra! Har inte testat mitt gammelrosa/lila än, men det borde ju sitta lika bra. Ångrar att jag inte köpte fler färger!

Back to basic

Förutom armbandet köpte jag även en bast-shirt på COS. En så enkel t-shirt känns ju lite tråkig att köpa, men så användbar. Alltid bra att ha!


På min hylla

Jag hittade 2 av de 3 Karl Lagerfeld-flaskorna när vi besökte "Colamuseumet" i Paris. Letade runt efter den tredje, men den verkade vara slut överallt. Den prickiga och stjärnmönstrade pryder nu min hylla i rummet, likaså Laduréepåsen som är så fin. Köpte några Eiffeltornsnyckelringar också, så en fick hamna där.


-




Halsband och kosmetika

I måndags var vi på marknad i Bastille, det var verkligen supermysigt! Fransmän sjöng och spelade olika instrument mellan stånden som var fyllda med frukt, mat, smycken och annat smått och gott. Jag hittade två halsband, som jag gillar väldigt mycket! Nagellacket kommer från Kiko och läppstiftet från Sephora.


Runt handleden

I Paris hittade jag armbandet jag lade upp på bloggen. Det såldes i två-pack så jag och Maddi köpte ett paket ihop så vi fick varsitt. Det högra armbandet kommer från COS, kände att jag hade dåligt med basic armband som passar till allt men nu har jag ett till.

La tour Eiffel et Ladurée

Nu sitter vi på flyget hem efter 4 ½ underbara dagar i Frankrikes huvudstad. Tack Paris och tack Amanda! 


På andra sidan Eiffeltornet



Bonjour mes amis! Idag har jag, syrran och Amanda shoppat vid Passy och kollat på Eiffeltornet. Tanken var picknick vid Champs de mars, men vädret var inte det bästa så vi fick luncha "hemma" istället. Som ni ser hittade jag litegrann på COS, ska jag vara ärlig blev jag besviken på klädkedjan. Man har ju hört så mycket bra, men utbudet var inte alls någon höjdare. Byxorna och sjalen kommer förresten härifrån (Paris), köpte båda två igår!

Lisaplace

Har inspirerats mycket av Lisa på sistone. Om det är hennes grymma stil eller de dösnygga bilderna hon fotar vet jag inte riktigt. Kanske är det en kombination av båda två? Hur som, är väldigt sugen på klänningen från Nelly trend!

Stripes

Om du är sugen på ett par liknande jeans som Klingen har kan jag tipsa om att Gina tricot just nu rear ut ett par sådana!
Annars finns de även på Topshop och Cheap monday om jag inte minns helt fel.

Lackloafers

Skulle inte ha något emot dessa lackloafers! Alla mina kompisar tycker de ser ut som de värsta tantskorna de någonsin sett, men jag kan inte låta bli att gilla dem. Brukar alltid vara den som tycker tvärtom!

Plast & skinn

Så här såg jag ut i torsdags, plastpåsen har blivit en favorit! Älskar den orangeröda färgen och det lite "rejälare" materialet. Har dock inte med den till Paris, utan nöjde mig med nitväskan istället!

Bosses glassbar

I torsdags åt jag min första glass på bosses glassbar i år, godaste glassen i Linköping! Jag, Maddi, Camilla och Bella satte oss i domkyrkeparken med våra glassar och några liter jordgubbar efter lite shopping. Så mysigt!


Plastic fantastic II

Kuvertväskan jag hade på mig igår köpte jag senast jag var i Göteborg, visade aldrig upp den då.
Köpte den inne på Ordning & reda, kan inte få nog av plast. Haha!


Skolavslutning

Äääntligen har vi också fått sommarlov! Hade på mig en väldigt enkel klänning med ett skinnsnöre/rep/skärp i midjan. Tanken var egentligen klackar, men vädret var så dåligt att det inte riktigt kändes värt det. Clutchen visar jag närmare imorgon bitti!


Plastic fantastic

Igår natt kom min kära syster hem från Oslo, så himla underbart att få träffa henne igen! Hon kom även hem med en försenad födelsedagspresent, nämnligen den här fina plastpåsen som jag hållit ögonen öppna efter. Hade inte den blekaste aning om vad som gömde sig i paketet, men oj vad jag gillar den! Tusen tack fina syster ♥

Pickpack

Idag har jag packat för fullt till Paris. Nu är det prick en vecka kvar tills jag & syster är där, ska bli underbart! Och eftersom det aldrig är fel att vara ute i god tid passade jag på att börja lite smått. När man bara har ett handbagage, som dessutom ska rymma all shopping där nere, gäller det ju att packa smart (något jag inte är allt för bra på). Men, idag har jag faktiskt kommit en bra bit på väg.


Loafers

Ganska otippat skoköp skulle jag själv säga, men jag har riktigt fastnat för loafers. Känner på mig att dessa kommer bli favoriter nu i sommar, mina fötter älskar dem redan. Hur bekväma som helst! Bjuder på några bilder på mina kritvita fossingar med, haha.



Dagens i svartvitt

Precis hemkommen från stan. Åkte in, köpte skorna och tog första bussen hem direkt, så det blev inte mycket till shopping. Tur det, hade bara slösat en massa pengar annars. Idag hade jag som sagt på mig långklänningen. Över den hade jag min tröja som jag nästan använder lite för mycket. Känns som jag alltid har den på mig (dock inte inomhus idag). Fick även bli de ruttna conversen och min wang-lookie till.

Idag


Ätit jordgubbar med mjölk till frukost, andra gången i år. MUMS

Invigt/ inviger långklänningen, dock inte så här. Lägger upp en helbild när jag kommit hem!

Purple

Kom på att jag har sovmorgon till 12 idag, skönt! Passade på att fylla i naglarna lite bättre, målade dem för några dagar sedan men det brukar aldrig riktigt vilja sitta kvar. Tänkte köpa några nya lack nu till sommaren, de flesta här hemma har börjat tjockna ihop..

Oldie från FAA

Kort men effektiv dag! Hann med två franska nationella prov, en biologiredovisning och att få MVG i matte A. SÅ härligt! Nu är det bara ett svenskaprov, två till nationella i språk och ett fysikprov kvar. Skolan kväver mig just nu, men det är bara 5 dagar kvar av ettan!!
Nu måste jag hoppa in i duschen, packa och göra lite läxor. Åker till stan direkt efter skolan imorgon, ska fixa några tidsinställda inlägg!


Buddha to buddha

Klickade mig in på Fridas blogg och upptäckte flera fina armband runt hennes handled. Fastnade framför allt för det svarta, så pass mycket att jag var tvungen att kolla upp var det kom ifrån. Buddha to buddha heter märket och du hittar armbandet HÄR.

Hela dagens

Gud vad varmt det var idag! Hann ta en bättre outfit när mamma kom hem från jobbet, var lite kyligare ute då så jag tog på mig jeansjackan (första gången för i år!) och min favoritsjal från FAA. Min ena sko hann gå sönder på köpet, de enda bekväma ballerinorna. Så typiskt! Men jag hittade faktiskt ett par bra i tisdags så jag åker in i övermorgon och köper dem. Har lite skobrist nu, de vita conversen blev förstörda efter vattenkriget i stan.. 


Blurry

Godmorgon! Har precis kollat klart på Gossip girl, brukar alltid bli några dagar efter. Har bara en lektion idag, så det blev lång sovmorgon och nu tar jag det bara lugnt. Försökte ta en bild med självutlösaren förut, men det gick inget vidare. Slängde på mig klänningen jag köpte för några veckor sedan, den är lite lätt transparent så jag har ett par shorts under. Nu ska jag försöka ta tag i lite saker här, vi hörs senare!

Silverklocka

När vi ändå är inne på silverklockor. Hittade faktiskt ett alternativ igårkväll! En silverklocka från DKNY för ett lite lagom pris. Är inte helt säker på om jag gillar siffrorna eller ej, men tänkte kolla på den i stan på fredag och se. Kanske ändå blir en klocka snart om den här är bra!

Den lilla prickiga

Fick den här söta klänningen av bästa Hanna i födelsedagspresent, den perfekta prickiga klänningen. Så enkel och söt! Användbar med andra ord. Älskar avslappnade klänningar. Det krävs liksom inget krimskrams för att det ska bli snyggt, de kan bara vara för sig själva.


Vintage Rolex

Vill så gärna hitta en stilren och tidlös silverklocka. Drömmen vore en vintage Rolex!


source: http://emsedge.elle.se/

Den klassiska blogg-listan

MATVANOR
Bästa maträtt? Grillad fläskfilé eller kyckling
Bästa efterrätt? fryst marrängbotten-med-kesella-&-vaniljsås-tårta
Bästa dryck? vatten eller apelsinjuice
Smågodis eller färdiga påsar? smågodis, skulle inte klara mig utan
Bästa soppan? laxsoppa
Favoritglass? b&j's strawberry cheesecake & half baked, carte d'or mango sunshine & stracciatella (märks det att jag gillar glass?)

Mango sunshine

SHOPPINGVANOR

Hur mycket shoppar du för varje månad? olika, men förmodligen lite för mycket
Har du mer skor än kläder? nej, är mycket mer kräsen när det gäller skor
Favoritplagg? så svårt.. kan verkligen inte välja! men gillar mönstrade klänningar väldigt mycket
Favoritfärg på kläder? vitt, svart, jordnära och knalliga färger. blev visst allt där, nej men vitt är nog snyggast 
Favoritfrisyr? slarvigt utsläppt, varken plattat eller lockat 
Bästa mönster? randigt, funkar alltid till allt
Bästa accessoar? en snygg väska höjer vilken outfit som helst
Underkläder? blandat, twilfit har bäst bh:ar
Hatplagg? jeans med superlåg midja & tighta t-shirtar, skulle aldrig ta på mig.. inte folkdräkt heller för den delen, haha

Stockholmsshopping

ARBETE/UTBILDNING

Jobbar eller pluggar du? pluggar, går natur på gymnasiet
Vad vill du bli? ingen aning! något roligt och omväxlande. vill absolut inte sitta på ett kontor dag ut och dag in
Trivs du med ditt jobb/din utbildning? ja, tror inte att jag skulle kunna tänka mig någon annan linje
Är lönen viktigast? nej, hellre ett jobb där man trivs och tjänar helt okej än ett tråkigt jobb oavsett om lönen är dubbelt eller fyra gånger så stor

Skolavslutning i 9an

LITE ALLT MÖJLIGT

Har du barn? nej och vill inte ha än på några år 
Är otrohet okej? nej, det är det aldrig
Älskar du någon? ja, älskar många
Betyder familjen mycket för dig? ja, det gör den! 
Vart åker du helst på semester? något varmt land eller på skidsemester, alltid lika svårt att välja. USA & Australien drömmer jag om just nu!
Bästa klimatet? sol & värme

Malta

Budget wanites



Persilja, tomater och sockerärtor

På sommaren, rättare sagt våren, brukar vi plantera ner lite olika grönsaker i krukor. Tycker att de ser så mysiga ut, dessutom är det ju ett plus att godsaker växer ut på grenarna så småningom. Älskar sockerärtor och småtomater!
 

Långa längder

Förra året var jag ute efter en långklänning, något jag aldrig hittade. Men i tisdags när jag sprang runt på stan såg jag den här och kunde inte låta bli att prova. Gick inte riktigt att släppa taget om den, vilket resulterade i ett köp. 


Ashley Olsen

Nu åker jag iväg till frissan och gör något åt mitt hår. Tanken är slingor och att klippa topparna, men jag är så sugen på att testa på något nytt. Insprieras en del av Ashley Olsen i hårväg, är dock inte ute efter den där "helhetskänslan" av blont hår och det får absolut inte bli gult. Är alltid nervös att resultatet ska bli helt fel och fegar oftast ur, men nu har jag bestämt mig för att jag ska våga..

Söta små charmtroll

Solen kom fram tillslut, så igår eftermiddag/ kväll red jag och Hanna ut en sväng. Det var flera år sedan jag red sist, men galet härligt!
Hästarna är Hannas, den bruna är Alkis och den fläckiga heter Fille. Riktiga charmtroll båda två!


Här kommer Pippi Långstrump

Hittade en pippitröja i förrgår på stan, gissa om jag blev glad? Har letat efter en i evigheter känns det som och tycker att de är så himla fina! Den kommer att bli perfekt sena kvällar och annars också såklart. Bästa köpet på länge!

ELLE

Fyllde som sagt år i tisdags, men blev helt och hållet firad med presenter, tårta osv i söndags eftersom jag inte var hemma på födelsedagen. Ändå tyckte mamma att jag skulle få något litet på födelsedagen och köpte min favorittidning- Elle. Minns inte senast jag läste den, har haft fullt upp med så mycket annat. Blir aldrig av att jag köper en tidning om jag inte har en prenumeration, men nu så. Perfekt i solen nu under de lediga dagarna!

B&J's

Började dagen med lite picknick med Ben & Jerry's och Hanna, hur mysigt som helst! Börjar bli lite utav en grej att vi sätter oss i gräset och snackar med en ny B&J's sort varje vecka. Men jag klagar inte, det enda som fattades var solen!



Lime

Frågade efter den limegröna klänningen i både Linköping och Göteborg utan resultat. Och när personalen sade att den inte skulle komma in på lager igen tänkte jag att det var lika bra att köpa linnet i samma färg istället!


I påsen

Firade både födelsedagen och att alla matte nationella är över igår med världens bästa vänner. Shopping och bio stod på schemat (Water for elephants rekommenderas!). Hittade några fina grejer, bland annat det som gömmer sig i påsen!