Nu kör vi



GOTT NYTT ÅR!

2011



ÅTTA OLIKA 
Samlade ihop några outfits under året som gått, har varit ett så bra år. Tråkigt att det snart är slut, å andra sidan kommer ju ett nytt som förhoppningsvis blir ännu bättre! Snart kommer Andrea och Hanna hit för att laga lite mat som ska med till Emelie ikväll där alla tjejer väntar. Längtar sjukt mycket! Blir fixande hela dagen, men ska försöka hinna lägga upp en sneak peek på kvällens klädsel.

Krok


PÅ VÄGGEN
Bad pappsen sätta upp en liten krok på väggen då de här byxorna och kjolen hängt på gardinstången sen en tid tillbaka, eftersom de inte fått plats någon annan stans. Kände att det här blev smidigare, nu gäller det bara att komma på någon liknande lösning till väskor.

Marsipangris



MIN KVÄLL

Har precis fixat det sista inför imorgon, ändrade mig gällande kläderna så har sprungit runt som en galning för att hitta något att ha. Tror att jag är säker, så nu står naglarna på tur. Därefter blir det att äta marsipan och läsa Elsas hemlighet, som jag fick av mormor i julklapp. Kommer läsa så sakta jag kan för att den inte ska ta slut!

Helsvart


NEW
Ser halvgrågrön ut, men är svart irl. Letat efter en tunnare svart tröja länge, så blev förvånad då den här hängde bland rean.

Simpelt


IDAG
Hade en supermysig dag igår. Aldrig gillat Norrköping speciellt mycket utan mest åkt dit för variationens skull tidigare, men har ändrat mig (inte bara på grund att det trevliga sällskapet). Hade inte tänkt lägga några pengar på kläder, men hittade faktiskt 4 plagg som jag inte riktigt kunde slita mig ifrån, däribland byxorna på bilden. Dessutom var alltihop nedsatt. Har nog aldrig hittat så mycket på rean som i år!

Björn Axén


PLATTÅNG 
Efter att ha levt utan plattång i ett halvår fick jag den här i julklapp. Världens längsta sladd och snygg design med svartgrått glitter, klagar verkligen inte. Dessutom kan man både platta och locka med den tack vare "värmeplattorna" på ovansidan. Blir att inviga på nyår!

Vita rosor


NY KÄRLEK  
Halvtaskig bild på min nya tröja som ser ut som en blandning mellan sockervadd, rosor och moln. Älskar den!

Nkpg


JUST NU
Sitter på tåget till Norrköping med den här pinglan. Bio är det inplanerade, men blir såklart att gå runt i butikerna med. Ska bli himla kul! Har tidsinställt några inlägg på julklappar under tiden jag är borta, så bloggen slipper stå tom.

Nails


ROLIGT MÖNSTER
Precis så här fint målade naglar önskar jag att jag hade idag. Älskar det lekfulla och färgglada mönstret!

Aujourd'hui


JACKA BIKBOK / HALSDUK HM / SKOR VAGABOND

Tre fynd



REA

Hittade en tröja, ett linne och en halsduk igår på rean. Hade räknat med att det skulle vara väldigt utplockat, vilket det också var, men med lite tålamod gick det att hitta mycket ändå. Är hur som helst nöjd med fynden, så tänkte försöka hålla mig borta från stan några veckor nu tills all rea är borta för att inte råka köpa något onödigt.

27 december



IDAG
Tillbringat hela dagen på stan och knuffats bland alla kunder i de proppfyllda butikerna. Nejvars, men tyckte att folk var ovanligt hysteriska över att få tag på de gömda guldkornen i år. Brukar annars vara mysigt att strosa runt under mellandagarna, men idag var det ingen höjdare. Blev dessutom kvar några timmar extra på grund av en bil- och lastbilskrock längs vägen hem, så är helt slut nu. Köpte några fina saker på rean och några nyheter. Visar er imorgon!

Old pictures




SOMMAREN 2011
Kollat igenom gamla bilder och inser att jag saknar sol, värme och sommar väldigt väldigt mycket.

Fult eller snyggt

Finns det egentligen något som är fult eller snyggt? Jag menar, allt hänger ju egentligen på vad varje person anser om en specifik sak. Inom modebranchen anses oftast trender vara det snygga, medan resten är fult och ute. Men vem är det då som bestämmer det? Är det alla kända designers som levererar svindyra kollektioner varje säsong, stora modebloggares inflytande på resten av befolkningen eller är det bara en ren slump? Det är som att trenderna påverkar oss och gör att vi intalar oss själva att vi tycker om något. Ena dagen anser vi att något ser bra ut medan vi den andra tycker tvärtom. Visst ändras allas åsikter, men jag tror att modet många gånger har en del i det. Eller är det så att det majoriteten tycker är det som gäller oavsett trender? Jag tror inte riktigt att det finns något svar på det, men det är väldigt intressant hur vi människor på ett eller annat sätt styrs av omvärlden.

Silver


BRACELET
Ytterligare en julklapp från syrran. Kan inte få nog av enkla silversmycken, som man aldrig kommer tröttna på. Passar himla fint bredvid klockan runt handleden och sitter där just nu, precis som det kommer göra många andra dagar!

Christmas dress


VINRÖD SPETS
Så här såg min julaftonsoutfit ut. Hade först tänkt ha den här klänningen på nyår, men förra veckan hittade jag ett till snyggt plagg på stan (därav klädpaniken). Kom fram till att den här var lite sötare och därför passade bättre till julafton istället. Nu vet jag dock inte helt vad jag ska ha på nyår, men har ju en vecka på mig som tur är.

Kuvert


FÖRSTA KLAPPEN
Fick den här fina kuvertväskan av min syster. Visste redan innan att jag skulle få den, hade köpt den själv annars! Var nära på att köpa den i svart lack med även att jag skulle få den här, så ni kan nog lista ut att jag gillar den väldigt mycket. Påminner om La bagagerie kuverten, som är SÅ fina. Kollat på dem i Paris några gånger, men nu behöver jag inte köpa ett därifrån längre även om jag inte skulle ha något emot fler färger!

24 december


LILLASYSTER & STORASYSTER
Hade en så härlig dag igår, precis som en julafton ska vara. Kusinerna saknades dock, eftersom de åkt till Tanzania över lovet. Men det blev lika mycket mat, skratt och paket för det! Fick bland annat urbanears, en pälsjacka, två väskor, plattång, lite kamerautrustning, pengar och så ska jag få ett par slalomskidor när vi hittar ett par bra. Kommer dyka upp en del klädesplagg som låg gömda i några paket här i bloggen sen!

Igår & idag







GOD JUL
Ligger lite efter med bloggen, hade himla mycket att fixa iordning igår. Paket slogs in, rim skrevs, hade lite klädpanik och så var det ju uppesittarkväll. Lackade även mina paket och stämplade "God jul" på dem. Och ja, det är väl tur att det är insidan som räknas. Kan inte påstå att jag lyckades speciellt bra, men roligt var det. Avslöjar kanske lite mycket i mina rim också, men fick i alla fall ihop ett par! Nu måste jag skynda iväg igen, åker snart ut till farmor med familjen. Hoppas ni får en mysig julafton!

Mini star


TVÅ NYA
Blivit mycket stan på senaste tiden, inte mig emot. Varit sparsam med shoppingen, men tröjan fick följa med hem igår och hänger numera på klädstången. Halsbandet köptes i förrgår och är definitivt ett kommer-bära-varje-dag-halsband.

Stan


I PROVRUMMET
Nu när Maddi kommit hem igen känns det som man fått en helt ny garderob. Passade på att låna hennes halsband till min svarta skjorta. Så så här såg jag ut igår på stan! Bion var lika bra som den svenska, men hade hoppats på mer. Handlingen var nästan exakt likadan vilket var lite tråkigt då man visste allt som skulle hända, men sevärd är den!

Dagens



JUST NU 
På väg in till stan med mamsen för shopping, en fika och hämta min syster som kommer hem över jul!

Detaljer


RUNT HANDLEDEN

4 dagar kvar


IGÅR

Granen blev klädd, fjärde ljuset tändes (missade det i söndags..) och jag bakade min egna version av dammsugare. Om ni som jag inte gillar de vanliga kan jag tipsa om att rulla in chokladbollssmet i marsipan, blev hur gott som helst! Hade tänkt mig röd marsipan på sidorna för att göra dem "juliga", men blir att doppa dem i mörk choklad istället. Kände mig lite påhittig när det lyckades bli en lyckad kombination, inte så vanligt då jag är i farten. Till och med en ny favorit bland julgodisarna!

Paket


I BREVLÅDAN
Paketet som tagit en omväg förbi både Hong kong (ja ni läste rätt, slapp som tur var betala tull) och London har äntligen hittat rätt. Så glad!

Basplagg


BLACK DRESS
Efter att ha letat efter en heltsvart, enkel klänning alldeles för länge bestämde jag mig för att köpa ett tight fodral i en på tok för stor storlek i hopp om att den inte skulle gå ända ner till fötterna och se ut som en ballong. Lyckades hitta den här och är toknöjd! Kommer bättre bilder, blev stressigt med mörkret..

Bloglovin & bloggsvar

Har gjort iordning bloggen litegrann, mest sådana där små ändringar som inte riktigt syns. Två saker jag uppdaterat är dels bloglovin, som jag inte använt så mycket tidigare. Tänkte att det ska ändring på det! Gjorde även en ny användare till bloggsvar, eller bloggresponse som det heter nu. Kunde inte komma in på mitt gamla konto, så det fick bli ett nytt. Nu kan ni helt enkelt både följa bloggen och ställa frågor om ni undrar över något! Klicka på bilderna för att komma till mina sidor.


Marint


KAVAJ 
Har redan en i svart och en i grått, så igår blev det en i marinblått. Är min favoritmodell bland kavajer och dessutom i favoritfärgen. Dumt att inte köpa sig en tredje då ju. Blir att stryka den nu så den kan användas! Kommer från dividedavdelningen på H&M.

Tick tack


DANIEL WELLINGTON
Om jag hade haft en nära killkompis som skulle fylla år snart (eller om inte julklapparna redan varit fixade) så hade jag förmodligen köpt en klocka från Daniel Wellington. Måste vara de snyggaste killklockorna bortsett från en klassisk i silver. Skulle själv kunna tänka mig någon utav de här två, speciellt den blåvita. Dessutom bra pris, HÄR hittar ni alla färger.

Saturday




EN DAG PÅ STAN
Blev som sagt shopping idag med. Tåget kom in innan butikerna öppnade, så vi bestämde oss för att börja med en fika på Espresso house. Varsin mini cupcake senare sprang vi runt som galningar bland affärerna. Kanske inte riktigt, men många påsar blev det. För min del blev det en klänning, kavaj, bh och så plånboken i inlägget nedanför.

Plånbok


NYTT
Hittade precis vad jag var ute efter. Och så lite till.

På väg mot tåget


IDAG
Åkte som sagt in en kortis till stan tidigare idag. Det var bara 40 minuter från det att bussen kom in till att tåget skulle gå hem, men jag lyckades hinna med att både hämta ut biobiljetterna och gå i några affärer. Och så blev det ett köp med. Nu sitter jag hemma hos Hanna, imorgon åker vi in till stan igen för att kolla runt i lugn och ro.

Att aldrig vara nöjd

Har ni tänkt på att hur mycket man än har, kläder, pengar, skor, tekniska prylar, väskor osv, så vill man alltid ha mer? Det är som att vi aldrig blir tillräckligt tillfredställda eller nöjda med det vi har även om de flesta självklart är tacksamma ändå. Man kan inte ha allt, men behovet av att ha mer och mer blir vardagsmat eftersom vi regelbundet spenderar våra pengar på det vi tycker är roligt, exempelvis kläder i mitt fall. Många av er vet säkert att jag alltid drömt om en Mulberry bayswater, den perfekta tidlösa handväskan jag kan ha hela livet ut (ja, lite överdrivet men sant). Mitt mål är att jag en vacker dag, så snart som möjligt, ska hålla en i min hand. Samtidigt är jag faktiskt lite rädd över att sen, när jag väl har min Mulberry, kommer jag då tycka att 7000 kronor är normalt att spendera på en väska när jag i dagsläget tycker att 1000 är normalt för en i äkta läder och annars dyrt? Ribban höjs högre och högre, eftersom det blir en vana. Känner ni igen er? Det känns som att man tappar förståelsen för pengars värde och en del av hur verkligheten ser ut. När man sedan uppnått sitt mål, kommer nya till förmodligen ännu högre priser. För visst är det så, att det vi anpassar oss till och är vana vid, är det som vi själva upplever normalt.

Bio

THE GIRL WITH THE DRAGON TATOO
Idag blir det en snabb sväng till stan för att hämta ut biobiljetter till filmen ovanför. Jag, Hanna och Andrea tänkte se den nu på onsdag! Ser verkligen fram emot det, älskar den svenska triologin så hoppas att den här är minst lika bra. Blir lite shopping också om det hinns med.

Gammal outfit



SNÖFLINGOR
Kollade igenom gamla mappar på datorn, tycker sådant är himla kul. Har en massa outfits sparade och hittade den här. Jag gillar inte snön så mycket, men de här bilderna får mig faktiskt att sakna den lite. Vid julen ska ju marken vara täckt av snöflingor..

Hårring


TORSDAG
Typiskt dålig kläddag, ni vet när inget passar eller ser bra ut. Provat om och om igen, men kunde inte hitta något som kändes bekvämt. Fick bli så enkelt som möjligt, dvs linne & kavaj och håret i en låg tofs med en aningen sliten ring från Paris över.

Dragon tatoo



BY TRISH SUMMERVILLE
Imorse släpptes H&Ms Lisbeth Salander inspirerande kollektion. Gillar att H&M börjat släppa kollektioner med jämna mellanrum, alltid lika roligt att se hur de skiljer sig från varandra. Likaså gillar jag plaggen som den här kollektionen innehåller. Många snygga basplagg, som går att matcha på tusentals olika sätt. Den brunröda skinnjackan och kappan är favoriter.

På önskelistan


LÄDERBOOTS
Blev ingen skobeställning igår, vilket jag är glad över nu när jag hittade de här tjusiga klackarna. Inte lika mycket Acnekopior över dem och dessutom äkta läder, så man slipper plastkänslan. Toppen! Därmed dubbla priset också, men skor om något är värt att lägga lite extra pengar på tycker jag. Hoppas att de inte ser för damiga ut, blir att spana in dem på fredag. Bild via Isabelle

Quartz


WALLETS
Är på jakt efter en ny plånbok, Acnes modell "quartz" skulle vara den ultimata, men säljs tyvärr inte längre. Så nu tänkte jag höra med er om ni har några bra tips? Äkta läder eller inte spelar ingen större roll, bara den är rymlig och snygg. Helst svart med silverdetaljer.

Dagens


CARDIGAN, T-SHIRT, BÄLTE MONKI / ARMBAND THOMAS SABO

Vaniljte




MYSKVÄLL
En varm kopp te, bubbelbad och ELLE-läsning står för kvällens underhållning. Skönt med lite avkoppling! Har fått några förfrågningar om bättre bilder på min silverklocka, så here you go! Kommer från Casio. Behöver inte göra något årets-bästa-köp-inlägg här på bloggen, det är klockan utan tvekan. Armbandet från COS är också en favorit!

Fem


MÅNDAG
Kom precis hem från skolan, hunnit med lite ärenden neråt och skickat iväg ett paket. Tänkte öppna matteboken snart, vilket tar emot litegrann men med julmusik och en lussebulle eller två ska det nog gå. Kollar runt efter kläder på olika hemsidor och är såå här nära på att klicka hem ett par skor. Fick dessutom reda på att en tröja jag beställde för någon vecka sedan snart landar i brevlådan. Åh, längtar! Så mycket att jag till och med sitter här med ett leende på läpparna när jag tänker på det.

Dubbelgrå


NEW IN
Tänk att man kan bli så lycklig av lite shopping. Den här väskan köpte jag till mig själv, som en kombination mellan julklapp & belöningspresent för terminens plugg. Är bra på att komma på anledningar till att man faktiskt är värd att köpa någon present till sig själv då och då. Tror dock jag hoppar att slå in den, vill använda den nu direkt. Undrar just hur många påsväskor jag samlat på mig senaste tiden, har alltid haft svårt att hitta väskor jag fastnar för men nu trillar det in fina nyheter hela tiden.

Dresses


NEW YEARS EVE
Tips på fina nyårsblåsor. Klänningarna på den översta raden kommer från Topshop, mittenraden från Nelly och nedersta från H&M. Jag valde ut mina fyra favoriter från de tre olika butikerna, gillar nummer 3, 4, 6, 7, 8 och 10 allra bäst. Självklart behöver man inte ha just klänning på sig, men det här är 12 stycken som jag själv skulle kunna tänka mig om jag inte redan hade hittat en.

Julbak


TREDJE ADVENT
Huset har fyllts med många gottigheter den senaste tiden, allt från lussebullar och pepparkakor till hallontryfflar och knäck. Igår gjordes även några mozartkulor. Älskar marsipan och nogat! Kommer förmodligen bli mer julbakning i veckan, är ju bara 13 dagar kvar till julafton. Tänkte lägga upp några nyårsklänningar alldeles strax, det är ju inte långt kvar till nyår heller!

Linköping






LÖRDAG
Tillbringat dagen på stan med Carro. Blev en del julklappar, både till mig själv och nära och kära. Märks hur butikerna fylls av människor nu precis innan jul. Tycker det är så mysigt! Fick med mig det jag ville ha, bortsett från en stor tekopp. Prioriterar alltid kläder framför inredning, så får se om det blir ett köp senare eller inte. Hann även med ett besök på Ellens. Kunde inte haft en bättre lördag!

Necklace

RUNT HALSEN
Skulle inte tacka nej till det här fina halsbandet. Har fastnat för halsband som liknar DET HÄR, som jag köpte för ett tag sedan. Precis som H&Ms skinnliknande halsband med samma form. Gillade det så mycket, men det lade sig inte mot halsen på mig utan "hoppade" ut i luften pga av att det var så stelt. Kollade aldrig vilket material det här var gjort av, men lite ögongodis skadar ju aldrig. Kommer från Topshop.

Anna


NAMNSDAG
Hann bli mörkt innan jag kom hem, så det fick bli inomhusbilder. Idag har jag namnsdag, Linda Anna Hélen är vad jag heter med mina två mellannamn. Mormor undrade om jag ville komma förbi en sväng och klart jag vill det, så nu tänkte jag ge mig ut i stormen och åka dit. Har på mig min favvot-shirt, tröttnar aldrig på den.

KOFTA MONKI / T-SHIRT SISTERS / LÄDERSKÄRP BIKBOK

Hårgodis

SILIKONDROPPAR LORÉAL / MOUSSE WELLA / OSIS DUST IT / VÄRMESKYDD LORÉAL / OSIS SHINE DUSTER / SHINE SPRAY HYPE

Mössa

FREDAG
Så här ser jag ut i min gråa mössa med tofs på huvudet, som kommer att rädda mina öron nu i vinter. Ska snart cykla iväg till skolan, har idrott första timmen så går alltså inte klädd så här idag. Kommer en dagens senare om jag hinner hem lite snabbt efter skolan.

Stil är viktigare än mode

Ibland kan jag tycka att många svenskar hakar upp sig på vad mode innebär och försöker sätta så många utav säsongens trender istället för att hitta sin personliga stil och klä sig efter vad som passar en själv. För mig är stil betydligt mycket viktigare än att följa modet. Alla kan skaffa it-plaggen (oavsett om det gäller designerplagg eller budgetvarianter), men det är få som kan bära upp dem på ett sätt som inspirerar. Det är en konst att kunna klä sig snyggt utan att det ser för ansträngt ut. Det ska kännas lagom men samtidigt unikt. Jag tycker personligen att det är bland det bästa som finns att bläddra igenom modemagasin flera timmar i sträck, läsa om mode på nätet och snappa upp det jag vet att jag själv på något sätt kan lägga in i min stil. Och så många gånger det blivit helt fel och jag känt mig malplacerad i olika situationer, men samtidigt hör det ju till. Det är förmodligen bara bra att det händer då och då, man lär sig mer allt eftersom. Alla människors stilar utvecklas med tiden och det tar tid att hitta sitt eget jag när det gäller kläder. Man måste våga chansa och misslyckas för att hitta dit och i slutändan kunna lyckas. Men jag anser att det oftast är de personer som inte tänker allt för mycket på vad som gäller just nu som lyckas skapa de mest tilltalade klädkombinationerna, just på grund av säkerheten i att han eller hon vet vad den trivs bäst i och struntar i att försöka passa in.

Old school



TORSDAG
Känner mig lite som en skolflicka förr i tiden. Letade fram en sådan där klämma till håret igårkväll, som man använde för flera år sedan. Brukar inte ha uppsatt hår speciellt ofta, så tänkte att det kunde vara roligt med något annorlunda från vanlig tofs. Inlägget jag skrev om i början av veckan läggs för övrigt upp i eftermiddag. Den nya kategorin heter "Tankar & reflektioner", kommer nämnligen skriva lite om egna åsikter vad det gäller mode och kläder med mera. Hoppas det låter intressant!

TRÖJA H&M / SKJORTA ÅHLÉNS / ÖRHÄNGEN ZARA

We ♥ it

Tre saker som snurrar runt i mitt huvud just nu.. Glitter, Chanel & Paris

Blue metallic

Nu har jag även provat det marinblåa nagellacket. Är något mörkare irl än på bilderna där naglarna är målade med tre lager. Första blev ljuslila, andra halvtäckande blått och efter tredje blev de ungefär den färgen flaskan ser ut att innehålla. Som tur är sitter lacket kvar på naglarna, annars skulle det inte vara värt tiden det tar att måla dem. Snyggt alternativ om man inte vill ha helsvart, men ändå en mörk färg som går till det mesta.

Basic

Bra basplagg är bland det viktigaste i en garderob. Köpte de här tre linnena i somras, är beroende av allihop. Hade exempelvis det nudefärgade igår under polotröjan och idag det gråa. Använder till 98% oversizeplagg och ett extra linne hjälper till att hålla värmen lite bättre utan att synas igenom tröjan.

Shoes

Säg hej till mina nya platta favoriter. Insåg ännu mer att jag verkligen var i behov att ett par låga boots när jag väl hade köpt dem. Bekväma och passar till allt. Ett par sådana skor är ju ett måste att ha. Känner att de här passar mig lite bättre än mina grövre boots, även om de kommer att användas ibland de med. Har på tal om annat skrivit på ett inlägg några dagar nu (läst igenom tusen gånger och ändrat fram och tillbaka, det är alltså ingen uppsats vi snackar om), kommer nog dyka upp någon gång under veckan och så även en ny kategori där det kommer att hamna.

B & L

Så här såg det ut igår när jag och Bella töntade oss framför webcamen.
Idag är det andra adventsmys, promenad och julkalendern som står på schemat. Och Gossip girl såklart. 

Silver & päls

Har träffat Bella hela dagen. Vi ses inte alls lika ofta nu när hon bor i stan, men det är alltid roligt att se henne igen. Gick ut och fotade i regnet en snabbis, var både kallt och började bli mörkt så det blev inte långvarigt men några bilder blev det i alla fall. Passade även på att ta en outfit. Har sytt om min silvertröja som jag köpte ganska nyss, har blivit lite av en vana att ändra på något hit eller dit. Gjorde samma sak på två andra tröjor igår.

TRÖJA FRÅN SISTERS / KOFTA & FUSKPÄLS BIKBOK / HALSBAND GINAT

Jul

Nu är även mitt rum blivit inrett med små tomtar och julprydnader. Brukar inte ställa fram så många, men mina tre favorittomtar åker fram varje år. Snögubben och ängeln passar inte riktigt in i rummet, men tycker att de ser så mysiga ut. En julig blomma (min förra dog..) och en stjärna är ju ett måste.



Marni

Marni är H&Ms nya gästdesigner. Jag är jättenyfiken på kollektionen, känns som att den kommer falla mig mer i smaken än Versacesamarbetet. Marni associerar jag först och främst med lyxiga accessoarer, så det ska bli intressant att se vad de har att komma med på den fronten. Ser såklart fram emot klädbiten också, speciellt då det inte känns som att chansen är lika stor att det kommer bli för mycket som många andra kollektioner blivit. Här är några sneak peeks!

Dagens

Självutlösaren fick bli en nödlösning, tyckte verkligen att det var dags för en outfit nu så här har ni dagens. Tog skinnjackan idag, händer näst intill aldrig och det var ett misstag jag inte tänker göra om igen. Frös nästan ihjäl, men man får ju skylla sig själv när det till och med är vinter. Älskar att det blivit december (bortsett från kylan), nu är det bara att börja räkna ner till årets bästa & mysigaste dag- julafton.

Black/ red

Så här ser de ut, den svarta och röda tröjan.